Eto dugo sam se nosio sa ovom mishlju i onda su ushli neki rodjaci sa bocom soka ..
Jedina sreca koju sam vidjeo od ADSL-a je download Filmova koji je ranije bio nemoguc. Ima dosta torenta aktivnih i foruma koji nude rapidshare linkove formirajuci tako terabajte naslova koji chekaju da se upishu na RapGet / FlashGet ... U sakupljanju moje kolekcije to mi je mnogo pomoglo, a najvishe mi je pomogao prijatelj moon safari kojeg svi ovdje znate pod imenom moon safari. Nego kako su u lazi ishte chashu meda tako je i moja glad prema filmovima u cilju shirenja kolekcije neutoljiva (jel se tako kaze GAGA) !?
Zelio bih da ovdje napravimo sintezu drugara koji vole BlokBastere, dok im je pozadina rachunara poster filma Sin City ili Batman Begins (filmove koje zaista volim) i onih drugih koji su toliko odati undergroundu i crno bijelim projekcijama, gajeci predrasude prema novijim naslovima (dijagnoza koja je uskratila istima da pogledaju fantastichni Oldboy).
Kako je dilema izmedju najcjenjenijih i najdrazih filmova veoma chesta ovdje mozete navesti do deset filmova koji su na vas ostavili snazan utisak, a svojevremeno nisu bili `obavezno` istaknuti na policama `Novo!!!` iako su bili aktuelni. Nemojte ih numerisati jer je stvarno teshko odluchiti izmedju onih koji su najvecih za vas u tako limitiranoj varijanti - Dakle Not Necesserily in That Order !
Godinu i reditelje cete naravno navesti egzaktnosti radi. Bez komplikacija, pojashnjenja i slichno. Svi znamo da je na IMDB-u neko vec rekao neshto pametnije (izuzetci neka se prepoznaju), pa na tome sajtu se mozemo detaljno informisati o svemu zvanichnom vezanom za vashe bitne naslove. O momentima u filmovima koje su pokrenule lavinu emocija odgovornih zashto je bash taj film vama vazan mozemo prichati privatno u kaficu `Sad ga Lomi`. Ovdje ih izostavite.
Svrha topika je ochigledno sebichna, ali posmatrajte to i kao profil (filmovi i muzika mogu odati stereotipe, isto koliko i izdvojiti pojedince) odredjenog forumasha. Nema nas mnogo koji ce se ovdje upisivati i siguran sam da ce forumi podnijeti jedan ovakav topik. Bilo je dosta nepotrebnijih.
Top #number# se mijenja iz godine u godinu, zavisno od stanja u kojem se osoba nalazi, starosti i drugih faktora. Essentials Ever trenuti (iako paradoksalno zvuchi) bi trebao biti onaj izbor za koji vi trenutno vjerujete da je realan.
WARNING: Nemojte postovati linkove do torrenta ili foruma. Svi znamo kako to funkcionishe.
Moj Essentials Ever bi izgledao ovako:
Smultronstället Ingmar Bergman, 1957
Rebecca Alfred Hitchcock, 1940
Europa Lars von Trier, 1991
Dr. Strangelove or How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb Stanley Kubrick, 1964
Fight Club David Fincher, 1999
Ángel exterminador, El Luis Buńuel, 1962
Himmel über Berlin, Der Wim Wenders, 1987
Oldboy Chan-wook Park, 2003
Nosferatu: Phantom der Nacht Werner Herzog, 1979
Nineteen Eighty-Four Michael Radford, 1984
konec.

Reply With Quote
Bookmarks