Ahaha neka pusti ih tamo ne obracaj paznju neka kazu sta hoce ti ih negiraj. Ponekad su isto kao cigani; uvijek traze ali im je i uvijek malo.
Da im dadnemo nase G-4 jeli?? Ahahaha koliko su pametni u glavi jooj.
Meni se cini da je u zakon nezavisnosti stojalo da Srbija ima i pravo prenjeti neke militerne objekte, vec prijed nezavisnost, tako da bi u slucaju nezavisnosti sve zadrzala kod nje. Eh sada nisu sve sklonili tako da je njihov kriv.
G-4 su nasi i ostace! Letece Zvijezde su i bile nase! Neka pricaju sta hoce. Mi bi im mogli traziti B2 Nora opremu, ili neke T-85 tenkove ili slicno kao sto oni nama trazu G-4. Jedan od razloga te MiG-21 i 29 nisu bili stationirani permanentno na Golubovce je bilo za njihovu sigurnost; da im najvrijednije imovina ne promakne kroz ruke!
Eh G-4 su nasi, ja neznam sto ovi iz Srbije misle? Nama su samo smece ostavili, jedino dobro stoje ostalo su ti G-4 avioni. Kazivali su godinama da smo mi Srbija mi to mi ovo da smo braca, da ce Crna Gora uvijek ostati Srbija iako se razdvojimo itd. Do sada nijedno rijec nisu u stvarnost pretvorili! Kako smo mi Srbija ostali nakon samostalnosti!? Ahaha sa smecem, eto to su nama "Srbima" (kao sto nas oni zovu i gledaju!) ostavili toliko nas vole i toliko se brinu! :mad: :ass:![]()
Nego dobro ajde dovoljno price o ovih njhovih bajka.
-----
Evo da dodadnem svoje misljenje o buducem RV i PVO VCG:
Super Galebe G-4 bih zadrzao. Imamo ih 9 ili 12 neznam tacno. Tako ista prica sa onim 5 Mil-8 -ovima.
Kupio bi da bi mi budget bio dovoljno ogranicen jos sledece letelice:
---
5 x Sukhoi Su-25 (NATO reporting codename: Frogfoot)
Su-25 je dobar za podne akcije, taman odlican za nasu brdovinsku teritoriju. Ovaj avion moze dobro podnu podrsku da daje podnim trupama koje se u nasem slucaju trenutno jos modernizuju. Podrska iz zraka u podnu bitku je veoma kriticna, glavna stvar. Ovaj avion je svoju vrijednost pokazao u druge brdovinske zelje kao Afganistan, Irak i Iran.
I Makedonci su u rat protiv Albanskih terorista u 2001 godinu upotrebljivali oavj tip aviona. U njihovom slucaju su od Ukraine bili preduzeli jedno 2 do 3 komada koje su opet kasnije drugoj zemlji prodali.
Nazalost oavj avion ima veliku cijenu per komad, da valjda ovo ne bi bas tako bilo muguce za Crnu Goru, ali bi ih voljeo vidjeti u nase RV i PVO.
(1 dvosjedni trainer komad a 4 komada za da bi mogli u slucaju vise teroristickih napada nad CG na svaku stranu poslati po jedan da kontrolise situaciju i da dodrsku dodaje Mil-24 -ovima).
---
Sve 9 do 12 Galeba tipa G4 bih zadrzao.
4 bi postavio kao explorers (kako se kaze na nas jezik da se provjeri situacija?) sa samo mitroljezom, dok bi ih 4 naoruzao i dopustio na misije za odbranu vazduha i odbranu (za podrsku) gornjih SU-25 aviona.
Ostale bi upotrebljavao za training.
---
4 x Mil Mi-24 (Nato reporting name: Hind)
Mil Mi-24 je dobar helikopter za opet podnu podrsku. Veoma osjetljiv i pokretljiv helikopter. Veoma odlican i mnogo koristljiv helikopter. Popularan u mnogo zemlja kao i UN. Dobar za odbranu zemlje kao i mora. Pokazao je vrijednost u Afganistan, pa opet Makedoniju u 2001 godinu protiv Albanskih terrorista kao i mnogo drugih zemlja. Samo smo ih kao Jugoslavija na Kosmet upotrebljavali protiv Albanske OVK. Sa jednim Mi-24 helikopterom je spaseno vise od 100 Jugoslovenskih vojnika, i Kosovskih gradjana!.
(4 komada za da bi mogli u slucaju vise teroristickih napada nad CG na svaku stranu poslati po jedan da kontrolise situaciju).
---
Ostalih Mil Mi-8 helikoptere bi zadrzao za transport i za podrsku u vrste prvo pomoc (spasavanje, gasenje pozara itd.
Naravno se ovi Mil Mi-8 helikopteri moraju prvo remontovati prijed upotrebe.
---
Na kraju da dodadnem bi neke SA-4 ili Sa-125 PVO sisteme kupio do ovih Zolja, Igla i Stela koje imamo, u kombinaciju sa jefinim Ceskim i Ruskim radarima koji su pokazali vrijednost proslom ratu protiv NATO-a.
Moj izbor ide za ove PVO sisteme jer su gledajuci (momentalno veoma populerne PVO) Patriot rakete jeftinije. Dalje bih neka vozila kupio kao sto je Rave92 naveo, pa bi modifikovao vozila do mugucnosti da se lansiraju sa njih instalacije jeftinih SAM-ova, kao naprimjer Zolje, Stele i Igle.
Ovo su skoro sve low-range Surface to Air missiles (Zemlja-Zrak rakete) koje bi nam po mojem misljenju dobro dosle, jer mislim da nas napadi sa velike visine nece nikad docekati).
---
Eh sada ja znam da je ovo samo ljepa prica i da se ovo sa nasim vojnim budgetom ne bi moglo stici. Ali da bi doslo do ovoga ima mnogo da se radi i da se daje para u odrzvanje aviona, helikoptera i sistema. Do toga bi se jos nesto extra moralo graditi kao sto je bila ona podna baza kod Golubovca za cuvanje opreme.
Voljeo bi vase misljenje o ovoj mojoj buy prici za RV i PVO.
Pozdrav,
MNT
![]()

Reply With Quote
Bookmarks