U ovom topicu dao sam već stotine dokaza, da pojam Srbin potiče od socijalnog sloja SERVUSA, SEBARA, u oba slučaju označava slugu, a Srbija je označavala mjesto đe ogromnom većinom žive zavisni seljaci, sluge, polurobovi.
Evo izuzetno zanimljive priče, koja je meni lako shvatljiva, zato što sam naravno siguran u sve što iznosim, možda je malo teže shvatljiva našim istoričarima koji su uglavnom vaspitavani na svetosavskoj bajkovitoj istoriografiji, koja je u stanju i Sijuksa za Srbina da proglasi, samo li zaluta na teritoriju zemlje sebara.
U ovoj pričici neki srpski plemić našao se na vizantijskoj teritoriji, i ušao je sa svojim pratiocem Grkom u neku seljačku kuću đe je stao žestoko da mltretira domaćine, na što su se oni drsko odgovarali!
Očigledno ovaj sebarski plemić je pomislio da se našao u Srbiji, đe je bio OČIGLEDNO običaj da u bilo kojoj kući seljačkoj u koju uđe može da izmaltretira i iztiraniše seljake-sebre.
Jasno je iz ove pričice, da su u Srbiji u srednjem vijeku većinom živjeli polurobovi, potpuno je jasno kako su 100 000 Turaka kasnije osvojili 2 miliona "Srba", ustvari socijalnog sloja - sebara, koji nije imao nikakvu narodnu svijest, jedinu svijest koju su imali je da su sebri/polurobovi, nijesu se puno sjekirali što su pali pod Turke!
Objavljeno u srpskom listu "Dnevnik", 30. novembra 2004.
Белешке с пута важног ВизантинцаOriginally Posted by Miško Lazović:
Ovo je post broj 100 u ovom topicu, topic je preplavnjem spamovanjem, al nema veze.

Reply With Quote
Bookmarks