Znam da sajt sa receptima vec postoji,ali mislila sam da ovo bude mesto na kome cemo razmenjivati recepte za jela koje smo lichno spremili,dakle mashti i improvizaciji na volju![]()
Naravno svaka sugestija je dobrodoshla :wink:
Ajrin vam danas sprema KINEZU ..(tako ga ja zovem)![]()
Potrebno vam je: 2 shargarepe,1 tikvica,2 paprike(zamrznute ,poshto sad nema svezhih),100 gr kikirikija(pechenog),300 gr pilecih prsa,2 sholjice pirincha,kashichica karija,pershun,i veliki apetit![]()
Priprema: Povrce(tikvice,shargarepu,papriku iseckati na trachice(zhilijen)
Piletinu takodje iseckati na trachice,mozhe i kockice,ako vam je lakshe.Staviti je u jednu posudu,dodati malo ulja,soka od limuna,karija i soli i rukama rasporediti po piletini,ostaviti je nekoliko trenutaka da odstoji da bi smekshala ,jer piletina je sama po sebi suva kada se samo proprzhi.. :}
Kada se zahdeje ulje,ubaciti kikiriki,proprzhiti ga par min,zatim ubaciti piletinu i przhiti uz postepeno meshanje.
Kada se isprzhi,ubaciti povrce i na blagoj temparaturi povremeno promeshati (brzo se sprema)(naravno posolite sve)
Za to vreme se pirinach bari,to sam trebala ranije da kazhem,jel'?![]()
Ja volim da bude onako suvlji kada se spremi ,a ne gnjeckav kao pilav recimo,i da biste izbegli to jednostavno ga ne meshajte dok se kuva,samo ga sipajte u sherpu na blago zagrejano ulje,promeshajte sipajte vodu (ja to sve odokativno:}) poklopite i s vremena na vreme prodrmajte sherpu,i dodajte po malo vode kada upije.
Za nekih pola sata povrce ce smekshati i biti gotovo... u tu istu posudu ubacite skuvani piriniach i promeshate sa piletinom i povrcem,pospete pershunom i poklopite.
Po zhelji mozhete da dodate soja sos,ja ga obozhavam,da potpuno novi ukus jelu.
Eto to je chitava mudrost,prashtajete ako sam bila konfuzna
Trenutno nemam sliku da prilozhim...bice 2 put nadam se : )
ajte prijatno![]()
..

Reply With Quote
Bookmarks