Originally Posted by
NetworkMaster
Kako nam " uljepšavaju i obogaćuju" , društveno- političku scenu, nacionalni " profesionalci". Kada svim " sredstvima" , brane svoje, a optužuju tuđe. E svaka im " čast", ne daju , na svoje !!!
I svo to , u " ime" one građsnske , multietničke, multikonfesionalne, zapadno- evropske CG... A to što u , tom branjenju, počesto pominju " ko je i koliko uzeo". Ma ne " vjerujem" , oni se " žrtvuju" zbog nacionalno- patriotskih razloga. A , ako im nešto i " zapane", to i nije neki " grijeh". Pa pobogu oni brane svoju " naciju, od drugija"!
Toliko su tom poslu posvećeni ( branjenje svojih; mi smo dobri, oni su loši) da im je nacionalna, a ima i toga , religijska pripadnost, postala OSNOVNO ZANIMANJE"! A , opet ovamo , to " rade" u ime građanskog!
I tako , imamo političare , koji je " glavni" i prevashodno zadatak , da " brane svoje, od drugih". Ali , ne i ono " da brane druge , od svojih". I " blago" nama, sve to oni " ne rade" u ime nekog ličnog interesa, već u " ime nacionalno- patriotskih". A to što , nam se ne samo čini, da od toga , oni imaju najviše, ili lične koristi. Pa mora " tako", oni se pobogu " žrtvuju" u ime kolektiviteta . Oni eto , tako " rade" za kolektivitet, a zbog toga, oni imaju najveću korist, kao indovidualitet!
E blago nama, kada u , da li građanskom društvu, se forsiraju i " guraju" nacionalne partije! One svakako imaju i trebaju da imaju mjesta, u jednom demokratskom društvu. Ali , da budu dominantne, to nam baš , zbog demokratskih principa i ne treba! Jer, izvinite me na slobodi, to mi više djeluje da idemo ka nacionalnoj i vjerskoj " getoizaciji" , nego ka onom, stvaranju i demokratskoj borbi , za jedno ja bih rekao, normalno GRAĐANSKO DRUŠTVO!!!
Dzevdet Pepic.
Ps:kad je medovic "postojao" tad su ljudi citali sa papira i bili IQ56! Tj prirodne ovce
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Bookmarks