Predlažem da otvorimo jednu temu na kojoj ćemo razmijeniti kontakte i preporuke proizvođača zdrave i organske hrane u CG (voća, povrća i mesa).
Sticajem okolnosti, morao sam radikalno da promijenim ishranu zbog zdravstvenih razloga, a čitajući zadnjih par mjeseci puno literature i prateći istraživanja, shvatio sam da je hrana koju kupujemo u marketima i pijacama prekomjerno tretirana hemijom i jako loše utiče na zdravlje, a to je prije svega jako loše po našu djecu u periodu razvoja, kada je najvažnije da jedu zdravu hranu.
Za početak, dobio sam preporuke za plantažu Zuber za jagode, trešnje i kupine (067-668-348).
Teleće, juneće i jagnjeće meso kupujem u Pljevljima u mesari Delić, posebno naglasim da mi pripreme meso od stoke koja je iz seljačkog otkupa, tu inače godinama kupujem meso i nema greške sa njima. Prave i odlične ćevape, sudžuk, suvo meso, sve bez hemije i suvišnih aditiva.
Imate li provjerene izvore za kupovinu zelene salate, krastavca, paprika, luka? To mi je trenutno najneophodnije, a još uvijek ništa nisam našao. Imam na sjeveru par provjerenih izvora, ali gore sve to kasnije sazrijeva.

Reply With Quote
Bookmarks