Quote Originally Posted by Gagarin View Post
USA ili Crna Gora whatever, što bi rekli u Bjelopavliće.
U pero kad je najjači bio Arkan reče na jedno mjesto da je najprslija država jača od najjače mafije samo ako ima volje da krenet šiljit muricu na mafiju i ako ih ima dovoljno pod oružjem.
U slučaju Crne Gore mislim da ima.
Zašto je tako? Iz jednostavnog razloga - država postavlja pravila.
Koliko će i kakve će biti garancije koliko ću kao država da jašem po zakupcima plaže, apsulotno je državno diskreciono pravo, a ja ću kao država da to vodim u pravcu koji meni strateški odgovara, da imam lijepe plaže, finu i dostupnu uslugu turistima, a i da nešto para ostane.
I sve bi to bilo lagano kada bi imali vlast kojoj prvi cilj nije da se sada njihovi nakradu kad su uzjahali. U stvari, to nije krađa nego ispravljanje nepravde što je samo DPS krao 30 godina, a oni nisu mogli (By Joko).
A i oni koji možda i ne bi krali teško da bi mogli da organizuju takav poduhvat sa diplomama Uniona i Megatrenda (moram ljaljašku prvu damu umočit pa to ti je ) i radnim iskustvom marketing menadžera u maminim zubarskim ordanicijama ili kod tetke u računovostvenoj agenciji prije nego se postalo poslanik&ministar&direktor.
Ljudi, Podgorica je grad gdje ne mogu riješit parkiranje po ulica i trotoara za što je dovoljno dvoje auta sa kamerama da ih slika i da pošalje na adrese gdje su prijavljeni vlasnici kola kaznicu od par stotina eura. A ako vlasnik iskulira da mu stigne pismen od izvršitelja. Ne bi posle mjesec dana jednog nepropisnog parkiranog u grad bilo. Da se ne lažemo, kao što NEĆE da riješe parking, OĆE da namještaju svojim aktivistima i svojim (Lukinim) dilerima plaže.
Valjda vam je došlo više iz zicagu u vuglu da su se borili protiv DPS-a samo da bi oni malo bili na žurku, pili Kristal i kikili dobre ribe. A ne no su zbog vas. Radiće sve što i DPS, samo još grđe i seljačkije jer znaju da nemaju trides godina za klepanje pa da požure.
I na kraju. Sumnjam da je pranje para triger za držanje plaža. Prije je mjerenje kome je veći i liječenje kompleksa što te ribe nisu šćele prije no si počeo sa gudrom rabotat. PDV 21%. Ne isplati se kucat.
Pekara brale... PDV 7%. A imam neki bezglutenski speltin hljeb sa dodatkom kinoe, vekna 8 eura ide ka lud, prođe mi dnevno 1500 vekni. Odnosno 4 miliona godišnje sa PDV od 7%. U neka tri ćoška tri pekare bolje no ijedna plaža.
Pranje para tse uglavnom naplacuje oko 60%, rijetko dje 40, a odje ociglendmo moze za 21%..dje ces bolje.