Quote Originally Posted by the.dark.knight View Post
Preko 75 nece ni klimu na rate da daju na rate, kamoli sto vise. Inace, je l istina da je cijena Central Pointa u izgradnja (nova ova faza sto se sad radi) 2500€. Cuh da cenat ne idu dolje, dzaba kes, dzaba sve. Onoliko novih zgrada u city kvart, sve se prodaje.

Znam da ponavljam (ocigledno neinteligentnu) pricu vecine, ali ko vise to uzima, nije mi jasno.
Quote Originally Posted by 357 View Post
Gledajuci cijene ostalih stanova, to cak i ne zvuci toliko strasno.
Na oglasima tesko da se moze ista naci ispod 2000e. I toliko cijene stanove od nekih snj investitora na jos gorim lokacijama.
Cak ni starogradnju ne mozes naci ispod 1500e.
E sad, prodju li stanovi uopste po tim cijenama, ima li ubijanja cijene na kraju to me zanima

evo jedan info vezano za investitora od kojega smo mi kupili (Ventura partners)

zavrsavaju blok (4 zgrade) na Stari kod doma zdravlja i to stanova sto je ostalo su im po ~2000e/m2

poceli su blok zgrada i mini trzni centar/poslovnu zgradu u Vojislavljevica - juce su nasuli prvu lopatu betona, jos uvijek nije zavrsen cijeli iskop i cijena je vec stigla do 1750e/m2

i kazu da imaju prodaju... pa vi vidite na sta je narod sve spreman

sustina je - uvijek stasavaju novi ljudi koji bi da se kuce ili "stari" ljudi koji konacno mogu da se skuce
Koliko god skupo bilo, svi vide da ce biti samo skuplje i onda kupuju nadajuci se da ce ga nekad lakse placat nego danas - zato sto se i dalje kupuje i dalje skacu cijene i eto