Results 1 to 25 of 20604

Thread: Saobracajne Kazne

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    1,716
    Thanks Thanks Received 
    1,648
    Thanked in
    1,094 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Taj ministar (po običaju) priča gluposti. Evo ukratko:
    - na tenderu su se javile dvije firme, Osmanagić (Opel) je bio skuplji za 121.850 € (što je razumljivo jer je Astra viša klasa naspram Scale), te im je 10 dana više trebalo za isporuku.
    - obije ponude su odbijene i tender je poništen (nije ni čudo kada su nestručna lica pisala tender i unisila karakteristike vozila pritom nemajući blage veze šta pišu/prepisuju, hint: rotacijsko svjetlo.
    - sa Auto Čačkom je dogovorena direktna pogodba, a da sve ,,miriše” na sumnjiv posao govori nekoliko stavki: nigdje u tenderu nije traženo da policijska auta imaju natpis na latinici i čirilici, ali se ,,ekspresno” pojavljuju poslije ,,direktne pogodbe”; tehničke karakteristike koje su zbog nepravilno napisanog tendera bile tačka sporenja sada su proglašena ,,manjim nesporazumim”; @LuTheDuck je predvidio da kupi suncobran za 80 €, ali ga je našao za 60 € i tako je uštedio 20 €, (glupi rezon?), tako je ušteđeno i 630.000 €, što znači da su uzeli Opele uštedeli bi 510.000 €

Sent from my iPhone using Tapatalk
    ne sporim ja da je de facto ostvarena usteda u dijelu da si planirao da potrosis 80e, a platio 60e... cudno mi je da reces USTEDA, a kupio si upola manje neceg... da se drzimo vrucine - bilo bi ko da sam umjesto suncobrana od 3m kupio onaj od 2m i proglasio problem rijesenim iako mi je pola terase na suncu e sad, meni mozda i bi bilo dovoljno 2m suncobrana, ali policiji 75 auta nije dovoljno nikako

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Transparentnost, šta to bi? Od kada sam na ovom forumu (2008 god.) ovo pitanje postavih puno puta, ništa se nije promjenilo. Formalni razlog ,,hitnost postupka”.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    da, opravdanje je hitnost jer brzih dana istice trece (ili koje vec) produzenje ugovora o lizingu za astre pa je cilj bio da ne budu opet bez ijednoga auta
    ujedno, neposredna pogodba je jedini oblik javne nabavke kod kojeg zalba ne odlaze izvrsenje (znaci dzaba osmanagic ima prigovore, oni kupe kola od auto cacka pa ce se posle tuzit s osmanagicima ako treba i logicno platiti odstetu ako izgube)...
    dodatno - koliko se sjecam zakona o javnim nabavkama (mada godinama taj posao ne radim, mozda je izmijenjneno) - za ovoliko veliki iznos nije dozvoljena neposredna pogodba AKO postoji mogucnos da se na tender prijavi vise lica/firmi
    jesu oni pozvali 2 najbolje plasirana ucesnika sa zadnjeg tendera, ali ako se zakon nije izmijenio hitno ili ne prekrsaj su napravili

ako se ispostavi tacnim pisanje medija o "donaciji" dodatnih skoda uz ove kupljene to ce dodatno stvar uciniti sumnjivom - ali ne moramo brinuti tuzilastvo snom mrtvijem spava

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    A cini mi se da Osmanagicima nije krivi dio nimalo od autoremonta pa na dalje....
    Iskreno za policiju preko Caddy iz rokspeda nista vise ni brze ne treba ....

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    nije im krivi dio slobodno, narocito zbog "prisilnih" produzenja lizinga zadnje nekolike godine
    mada, oni su u taj posao prvi put usli striktno s ciljem da zajebu alijans jer su svi znali da se njima namjesta tender... mislim da za prve 3 godine nijesu previse zaradili od astri, sva zarada je trebala da im bude kad ih prodaju (jos tad je bio dogovoren otkup svih astri najedno kad ih policija vrati)
    "posrecilo" im se sto su im nekolike nesposobne vlade/ministra namjestile produzenja lizinga dje su garant zaradili plus ce i dalje astre sad moci da raskrcme za cijenu za koju su mislili da ce ih prodati posle 3 godine (fakat im jeste inflacija pojela dio para, ali opet)
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

2. The Following User Says Thank You to LuTheDuck For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)