Results 1 to 25 of 17032

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2024]

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    7,369
    Thanks Thanks Received 
    4,780
    Thanked in
    2,447 Posts

Divlje životinje ne mogu da pojedu krupne kosti. Čak ni medved, a njih tu nema.
    U toj priči nešto debelo smrdi. Odmah su kao priznali da su je ubili, a neće da kažu šta su uradili sa tijelom.
    Đe je tu logika.
    Ajde pogledaj malo forum i ne samo forum nego sve medije u Srbiji i regionu. Drugi dan nazvani monstrumima, ubicama itd... Mediji i narod im presudili. Medijsko presuđivanje i presude društvenih mrežaša? Zvuči poznato?

Isto kao što nema nikakve logike povezivati taj slučaj sa Katnićem. Ti ljudi možda jesu krivi, a možda i nisu.Za Katnića svi (koji hoće da misle svojom glavom) znaju da je kriv i da je bio bitan šaraf u sistemu.
    Ima vrlo logike povezivati. Osumnjičenim u ovom slučaju medijski je već bilo presuđeno. Čak je i Vučić u medijima naveo vraćanje smrtne kazne zbog njih.
    Mediji koje kozumiraš već su presudili Katniću. SVI ZNAJU DA JE KRIV. Vidi sam što si napisao pa procijeni. Kriv za što? Koliko sam shvatio drže ga u pritvor jer je odbacio optužni predlog za Roganovića kome je drugi klan bombom ošega noge, ubio brata i oca. Tog nesrećnika je Bog kaznio drugog mu suda ne treba.
    Zakon je zakon, neka se vodi istraga. Ali pritvor određivati da ne utiče na svjedoke, gdje je ključni svjedok u ZIKS je presmiješno.

Je li proceduralno u redu ovo što rade? Vjerovatno nije. Mislim da je glavni uzrok nedostatak znanja. Primjećujem neznanje na svakom koraku, često veće nego u doba DPS-a.
    Institucije su nefukcionalne.
    Napokon da se složimo za neznanje. Nažalost izbor nam se sveo na kriminalce i debile. Debili mogu da naprave veću štetu. I naprave je uvijek.
    Počinjem čak da vjerujem u teorije zavjere da se tužilaštvo trudi da syebe sve predmete, kompromituje dokaze i da pravosuđe svjesno sprovodi nefer postupke kako bi ljudi na kraju bili oslobođeni. Jer raditi neke stvari sa takvih mjesta gdje moraš imat neko znanje nije baš glupost.

Quote Originally Posted by high View Post
    .
    Tačno je da pritvor nije kazna. Imajući u vidu pomenuto neznanje može se desiti da taj pritvor bude i jedina kazna.
    Može se desiti da mi građani platimo odštetu za taj pritvor. Tačno. Ali smo mi svašta plaćali i svašta ćemo platiti.
    Plaćanje tog pritvora mi nije problem, to neka platimo.
    Da bivši moćnici i lopovi vide kako je kad institucije sistema ''rade svoj posao''.
    To su voljeli da pričaju.
    Složismo se da pritvor nije kazna. Ali ga ti podrža uz definiciju grđu od kazne. ODMAZDA kad ti ništa drugo ne mogu.
    Ok, za raju valja, isto kao što je kapitalizam spakovao gomile serija i filmova na temu "I bogati plaču" kako bi anestezirao sirotiLJu.
    Samo što ako jednog dana neko tebi drag, završi u pritvor zbog neke odmazde? Misliš da će se kad krene zaustavit na "društvenim odmazdama" i da se neće doći do privatnog nivoa?
    Last edited by Gagarin; 10-05-24 at 05:48.
    Tko leti, vrijedi...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)