Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
Srbija bukvalno kopira rusku matricu ponašanja. Naravno da bi vojskom ušli u Crnu Goru da nismo članica NATO-a. Jedina razlika je što, za razliku od Rusije, zapad bi Srbiju lako poćerao. I to ne nazad u Srbiju, nego u kameno doba.



Upravo si opisao ono što je Rusija radila Ukrajini. Pa kad je Ukrajina pokušala da se oslobodi tog kancera i da napreduje, da se kao svako normalan ko misli na budućnost svoje zemlje okrene zapadnim vrijednostima, Rusija je odlučila da je bolje da Ukrajina i njen narod ne postoje.

A to nama želi "bratska" Srbija.
Razlog zašto sam otvorio temu je isključivo bio odnos naše države CG sa Amerima, naše članstvo u NATO savez itd., ne razumijem se baš u to šta je tačno bio razlog početka rata u Ukrajini (mada ni generalno se puno ne razumijem u politiku, tako da mi nećete zamjeriti nadam se), ali mogu reći svoj stav a ti me ispravi ako griješim. Ukrajina je htjela da uđe u NATO ili u najmanju ruku da ima Američke vojne baze i druga postrojenja, time je postala trn u oku koji je ispred nosa Moskvi i da je to glavni razlog zašto je došlo do rata tamo. Da je Ukrajina istinski željela da bude suverena ali apsolutno neutralna moguće da bi onda što neki kazaše postala podguzna muva Rusije, ali evo nastaviću da sanjam da je moguće da bi ostala neutralna i nebitna i Americi i Rusiji i da bi i sa jednima i sa drugima ostvarila dobre političke i druge odnose, i da ti ljudi tamo mogu da nastave da normalno žive u miru. Naravno, svjedoci smo dešavanja koja su totalno suprotna ovome što opisah, da su postali jedan obično tlo za proxy rat, i mene je samo strah da mi to ne postanemo u budućnosti .