Quote Originally Posted by iMMERSION~ View Post
Ja ne znam zasto, ali nesto nikad nisam volio da mi kartica bude povezana sa telefonom na bilo koji nacin. Ne ulazim stvarno na sumnjive linkove, ali opet svakako, volim da imam karticu i slicno sa sobom. Mada moram da priznam da je i to sigurno. Moze li telefon da se prisloni i da plati iako je zakljucan ili to funkcionise na nacin tako sto se udje u neku aplikaciju i onda se telefon prisloni uz terminal? Nisam skolovao za to��
Plaćanja telefonom je sigurnije od plaćanja fizičkom karticom.

Touch ID u obliku skeniranja otiska prsta ili unosa PIN-a čini mobilna plaćanja sigurnijima od fizičke kreditne kartice. oma pošto generiše pojedinačne bezbjednosne kodove za svaku transakciju, ovaj način plaćanja je sigurniji od korišćenja fizičke kartice. Dodatno kartica kada se učita u telefon ona se vritualizuje i ne koristi tvojih 16 cifara sa kartice nego joj dodijele druge brojeve.
Sve i da ti učita neki čitac informacije NFCa neće mu biti od koristi. Tu su podaci dinamični za razliku od kartice gdje su statični.
Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
Što se tiče prislanjanja, tel je i sigurniji, jer moraš upaliti NFC (ako ne držiš konstantno upaljeno). Ja sam podesio da mi se NFC automatski pali kad uđem u wallet, i gasi kad izađem iz app.
Koji telefon?
Quote Originally Posted by george990 View Post
Jel moze preko telefona na bilo koji terminal?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Svaki koji podržava beskontaktno plaćanje