Originally Posted by
hercules
Ovo si ti napisao. E što si i kako mislio je druga stvar.
U pravi si, nisam precizirao. Mislio sam da je ocigledno sa kim sam imao 'posla' i kako je taj 'posao' prosao. Kao sto rekoh, nisam imao dodirnih tacaka sa clanovima uprave, upravnim odborom ili strazarima NLB banke.

Originally Posted by
hercules
Dobro. Ja ti prenosim kako je meni rečeno i kako je meni funkcionisalo. Neka bude da ne mora preko NLB Pay.
Nije 'neka bude' nego je tako. Eto ti informacija 'iz prve ruke', da znas.

Originally Posted by
hercules
Ja to nisam rekao. Napisao sam da služe da prenesu informaciju.
Kome da prenesu informaciju? Ovi sa kojima sam ja imao kontakt (bilo u banci ili preko korisnickog servisa) nisu prenosili nikakvu informaciju nego su (bezuspjesno) pokusavali da rijese problem, uglavnom dajuci iste izgovore koji nisu bas bili relevantni.

Originally Posted by
hercules
Super kad je isti.
Onda se prelazi na naredni problem koji može biti a to je security kartice a bilo je dosta problema sa istim.
Hvala tupavim zakonima regulatora, Banka mora da refundira klijentima svaku zloupoterbu kartica. Pa da ne bi plaćali sve i svašta Banke gledaju da se zaštite. Jer kod nas ljudi daju karticu konobaru da se prošeta uzduž i poprijeko kafanom do POS terminala i naplati.
Pa to je ocigledno bio i glavni problem kad je dodavanje kartice na 'Wallet' u pitanju. Pretpostavljam da mnogi nisu znali da uklone tu 'sigurnost' pa sam ja zalud pokusavao da dodam karticu kad banka nije dozvoljavala dodavanje iste.

Originally Posted by
hercules
Naprotiv, nije manje bitno nego veoma bitno to što Google odradi, jer je Google pružalac usluge. Nekoliko neupsjelih pokušaja Google tretira kao da je pokušaj zloupotrebe u pitanju i upućuje klijenta na Banku da bi ga/je zaštitito.
I bankomat će na 3 pogrešna pina progutati karticu.
A bitno je Herci, jer da bi se doslo do tih 'nakon par neuspjelih pokusaja' Google-a, prvo moraju da budu neuspjeli pokusaji od strane banke. Iz gornjih 'screenshot'-ova se vidi da 'Wallet' kominicira sa samom NLB bankom ali da banka odbija dodavanje kartice, jos i da razlog da je problem kod "card issuer". E sad ako Google laze a NLB banka ne, onda neka bude tako. A znamo oboje da nije.
A eto i dalje ta 'NLB Pay' aplikacija ocigledno ima problema. E sad jel' do servera ili neceg drugog ne znam ali aktivacioni kod i dalje ne dolazi. Obrisacu aplikaciju jer je beskorisna. A ocigledno nisam ni tu sam, 'rating' od "cak" 2.8 zvjezdica na 'Play Store'-u isto govore nesto i o njoj i koliko dobro radi.

Originally Posted by
hercules
Ko je to rekao? Rekao sam ako hoćeš da ti neko baš odgovori, da podneseš pisani prigovor.
Pa eto si opet rekao. Ako ocu da mi "bas" odgovore onda moram da pisem prigovor. Po meni se prigovor pise u nekim drugim situacijama, ovaj problem bi trebao da bude nesto sto bilo ko iz korisnickog servisa moze da rijesi za 2 minuta.

Originally Posted by
hercules
Prije par dana.
Super.

Originally Posted by
hercules
Isto kao što ne vidiš relevantnost toga, ne vidiš ni činjenicu da je call centar skup studenata i ljudi koji su jedva uspjeli iole normalni posao da nađu, a ne znaju do u detalj svaki bankarski proces već sluđe d aprenesu glas klijenata.
Ne, nisam znao tu cinjenicu da pricam sa skupom studenata koji nisu upoznati sa poslom koji obavljaju. Onda su, kao sto ti kazes, trebali da prenesu informaciju pa da me zovne neko ko te 'bankarske procese' poznaje.
Eto ni u banci nisu mogli da rijese problem mada ruku na srce.. nisu ni pokusali vec su me samo proslijedili na korisnicki servis i rekli da ce oni rijesit' to 'za cas posla'. I da pojasnim, nije u pitanju razgovor sa onima iza saltera vec onima 'sa strane' koji su valjda i zaduzeni za te druge stvari.
Ali eto, problem je napokon rijesen, nakon mnogo duzeg vremena od "za cas posla". Ja samo prenosim svoje iskustvo, cinjenicama. Svidjalo se to 'bankarima' ili ne.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Bookmarks