Cao svima! Razmisljam se napokon o pomladjivanju te me interesuju preporuke kolega forumasa, ispod je info sta me konkretno interesuje i koja vozila su bila u listi "potencijalno pozeljnjih".
Sta se gleda:
- Izbjegavao bih Njemacka vozila ukoliko je moguce (yep, znam da ce to mnogima biti smijesno al' imam svoje razloge)
- Ne-prepravljanja "teretna" vozila koja imamo na svim placevima, ISOFIX je must have
- Diesel
- Najkasnije 2018. god.
- Vrijeme je za nesto manje tromije vozilo, vise ne zelim da se zakucavam iza kamiona sa 70 konja na duzim relacijama
- Relativno manji potrosac
- Ne preskupo odrzavanje (mali/veliki servis) jer sto se tice odrzavanja tu postujem sve i radi se po preporucenim "intervalima"
- Cijena do 13-14k, u najboljem slucaju bi bilo idealno do 11k ali sa ovim cijenama je to skoro neizvodljivo
Auto je za pretezno gradsku voznju (80%) al' se na godisnjem nivou sigurno predje i nekih 3000-4000 km sto autoputa, sto 'brzih cesta". U globalu nekih 15000 - 20000 km se vozi godisnje.
Do sad je vozen Clio 2012. 1.5 DCI 55kw. Odlicno je odsluzio svojih 6-7 godina (vise se ni ne sjecam koliko) ali je definitivno previse trom i vrijeme je za zamjenu.![]()
---
Sta mi je zapalo za oko:
1. Clio 2020 1.5dci 115 hp. Skoro neizvodljivo za pronaci kod nas, bilo je ih je par tu i tamo ali instant nestanu sa auto placa.
2. Citroen C4 cactus 2018. 120hp . Uzasan enterijer (tabla, infosystem itd) ali u voznji nije los (barem ovo sto testirah). Mozda bi i opcija od 100hp bila ok ali koliko cuh od redom svih iz nekog razloga je ta verzija pretroma i bolje se ponasa moj smijesni clio nego ovaj C4 sa 100hp.![]()
3. Peugeot 2008 2017/2018 120hp. Nisam imao prilike testirati, pojma nemam kakva su iskustva i kako se ponasa ali ovakko na "oko" i po forumima djeluje kao OK (istina ima toliko kontradiktornih informacija o ovom modelu pa je tesko ista i zakljuciti).
4. Golf 7 Sportsvan 2.0 TDI 150HP - Yep, daleko iznad cijene koju pomenuh a i uslova da nije "Njemacko auto" al' mi se jednostavno svidio i to podobro. Interesuju me iskustva forumasa kao i cijene odrzavanja (mali / veliki servis) jer za ovoga bih se mozda i isprsio jos par hiljada €€€. Istini za volju za suprugu mozda i previse a ona vecinom vozi auto na ovim gradskim relacijama.![]()
Po samom uzimanju auta instant planiran mali + veliki servis bez ikakvog razmisljanja.
Sve druge ideje dobro dosle a i informacije.

Reply With Quote
Bookmarks