Originally Posted by
Tyler^Durden
Posto sam nedavno takodje malo gledao teme oko bojlera, evo iskustvo sa foruma iz regiona:
"Da podelim svoja iskustva sa korišćenjem Ariston Velis bojlera 80 lit kupljenog u februaru 2016te.
4 puta sam samostalno čistio kamenac (2018, 2020, 2022 i per neki dan), 3 anode su promenjene, pre godinu i po dana jedna na ulaznom grejaču i sada 2 komada (na oba grejača - po 500 rsd komad fi 5mm). Promenio sam samo jednu gumicu na flanšni ulaznog grejača (kupljeno u Elpoku pre godinu i po dana za 180 rsd). Poslednji put sam pomesao žice na ulaznom grejaču te je prijavljivao grešku (3,4,5 nedovoljno zagrevanje dolazne vode). Kupio sam i novi grejač (Srećko 2 kW 1377rsd- po otporu 1,8 kW, može se montirati na staru flanšnu pomoću vijka sa Inbus glavom), ali sam ostavio stari originalni grejač (po otporu pokazuje 850W - 51,8 Om).
Prednosti:
- Osim dizajna, svidjaju mi se elektronski termostati, kao i potrošnja. Nama bojler radi 24h, ECO je stalno uključen, za razliku od početka sada se ne meša - držimo uglavnom 60C.
Mane
- Ne znam koliko će trajati - ima dosta naslaga na unutrašnjeim zidovima dolaznog rezervoara. Unutrašnjost izlaznog rezervoara je kao nova."
Nadam se da ce ti to pomoci. U principu dosta su komplikovani jer imaju dva rezervoara, dva grijaca, itd...
Ako ti je vazniji dizajn i estetika onda da.
Ako hoces nesto sto ce trajati 15-20 godina, onda ElitInox Talas model... Dizajn je ocaj, ali sam nailazio samo na pozitivna iskustva po pitanju kvaliteta...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Bookmarks