Originally Posted by
NHM
Tako su ih nazivali organizatori. Da su kojim slučajem bile masovne, i ti df portali bi ih tako nazivali, uz obavezan pridjev veličanstvene.
Нисам у групи, па не могу провјерит како су их назвали организатори, све слике са позивима као и чланци прије одржавања протеста их називају ауто колонама :
Шта се спрема за 30. август: Протест или ауто-колоне? - ИН4С (in4s.net)
Данас аутоколоне части и упозорења: Да се бране тековине 30. августа! - ИН4С (in4s.net)
Сјутра у Пљевљима аутоколона упозорења за одбрану изборне воље - ИН4С (in4s.net)
Danas auto-kolone u svim gradovima Crne Gore: Slobodu ne damo ni pod koju cijenu - Borba
Pljevlja: Za sjutra najavljena autokolona upozorenja za odbranu izborne volje - Borba
А то да их неће назвати величанственим у праву си, назвали су их импресивним :
(VIDEO) Odbrana izborne volje: Poruka Spajiću iz Pljevalja! Impresivan snimak auto kolone iz vazduha! - Borba
ODBRANA ČASTI I PORUKA UPOZORENJA: Ponovo se budi velika narodna energija, najavljuju se i nove akcije - Borba
Крајем августа 2020 због забране окупљања прављене су ауто литије, ја се не могу сјетит (а могу провјерит касније) да ли су су тамо били свештеници (заклео би се да нису) а ДФ је опет без цркве крајем августа организовао шетњу (мислим да је нису смјели назват литијом) која је ишла сличном рутом као литије прије тога.
Све је ово мање више небитно, народ ово нека зове како хоће, битније је много што се црква (још) не чује око ових протеста, осим два три свештеника који подржавају протесте, владикама ова нова влада изгледа да одговара....
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Bookmarks