Quote Originally Posted by BAR View Post
Американци ће послати Украјини нових 15 Бредли транспортера.Нешто мање од тога је у задњих 10 дана изгубљено.

Украјинци су до сад изгубили 4 Леопарда 2, од чега су два уништена, и чак 5 возила за деминирање-извлачење.

Сви губуци су из исте 47. механизоване бригаде, која је навалила јужно од Орихива, на добро утврђен положај.

Губици су велики, али не критични, за ту бригаду.
Свакако нема говора о неком Угледарским сценарију, јер су Украјинци кад су видјели да не иде зауставили напад на том сектору.
Мурадову је требало, да скрши двије бригаде технике да то схвати.

Украјина у овим офанзивним оперцијама користи само 5 бригада, од процијењених 25 у резерви, па се још увјек ништа не зна.

По мени, а без остваривања контроле над ваздушним простором запорошког фронта (што није могуће без већег броја Ф16, Ф18 и можда Миража 2000), продор је остварив само јужно Велике Новосилке, гдје линију треба поткопавати село по село, а главнину резерви, посебно ону са западном техником чувати за обрачун са руским контраофанзивама, и за продор у дубину према Бердљњску и Мариуопољу чим се линије одбране пробију.

Мислим да је то и план украјинске команде.Али да видимо.
Prije nekoliko dana sam napisao da je ta brigada urnisana, ali forumaš Bar ne da. DO zadnjeg Ukrajinca će se boriti.