Здраво живо.
Пре свега срдачан поздрав за све форумаше и посебно форумашице којима сам ја мала дијадема, а оне мени велике тијаре.
Изузетан изборни процес и понуда. Без прљавих радњи и потеза, без удараца испод појаса. То је демократија, то је знак да је Црна Гора сазрела као независна, суверена, грађанска, секуларна држава. У којој попови гледају своја посла. У којој политичари се надмећу ко ће да понуди што бољи економски план и програм за добробит грађана. У којој нема лажних и немогућих обећања. У којој нема подела, нема више приче ко је које вере и нације. Црна Гора је напокон постала модерна, европска, демократска држава. А када је тако онда изборни дан протекне у миру. Онда изађе преко 55% бирача опуштено, релаксирано јер знају да ће бити само боље, јер знају да ће се људи за које су гласали понашати одговорно. Јер знају да су сви спремни на разговор, на компромис. Нема више, е нећемо с овима, е нећемо с онима. Него су сви отворени за сарадњу, за бољитак Црне Горе. И то је предивно видети.
Неће више бити криминала, корупције, па видимо колико смо напредовали од 20. августа, када се десио неки случај шверца цигарета, када је неки функционер оптужен, па и ухапшен за шверц кокаина? Једноставно искорењено је све лоше и сада сви заједно постајемо друштво компромиса. Када се десило од 20. августа да премијер нпр. користи институције у своју личну корист, да смењује људе који му сметају, који другачије мисле? Да оптужује друге кандидате и ствара афере? То је сјајно видети. Нисмо веровали да је могуће али јесте. Ово није сан. Слобода је стигла. Освежило је.
Ја очекујем да се настави овај пут Црне Горе. Очекујем да Црна Гора уђе у Европску унију, али и у Отворени Балкан. Увек је боље имати велике заједнице, да вам неко помаже. Очекујем одличну сарадњу са ЕУ, са квинтом, са господином Вучићем, са Путином, са Зеленским.
Срећна нова Црна Гора.

Bookmarks