Volim ovaj forum, između ostaloga i što često tu sretnem neke nove riječi, kovanice, nazive i prizive, koji mi se dopadnu pa ih i sam prihvatim. Obogati čoek tako sebe bar zeru neku.
Imam jedan nov za vas: Homo-Cetinius-fobia
Definicija izraza bi mogla bit:
Strah da me neko iz gomile od petnaestak hiljada Cetinjana, kojjma izbija krv na oči usled njihovih poznatih kvislinških, ekstremističih, ubilačkih i svih ostalih šovinistično-nacionalističkih predispozicija, ne zvekne kišobranom.
Da ponovim, ovakve stvari imaju samo jedan normalan i zdravorazumski i ispravan ishod: Tužilaštvo - Sud - Spuž.
Izjave od svih učesnika, snimci, proces.
I, naravno, ona policija i ono obezbjeđenje, nazad u školu za taj poso, e su prvi put izgleda mnogo propuštali gradiva.
No, da se uozbiljjim, liči mi da to neće bit ishod ove bljuvotine koju je načinjela nekolicina združenih budala.
Nego će kao osnovna posledica svega toga ostat ova bujica marketinga Jakova Milatovića kojom nas potapate od juče, i ovđe i svuđe.
I to nije ništa nelegitimno, svako treba da grabi svaku šansu koja mu se pruži.
Nego biste se ovđe mogli bar malo ugledat na to kako to oni s vrha rade, sa malo šminke i politički korektno, i batalit se generalizacije i jednoumlja kojom tako lagano presuđujete jednom gradu i njegovom narodu. Jer, vjerujte mi, time samo pokazujete koliko ne poznajete ni jedno ni drugo.
A ove istorijske konotacije, pretke i potomke, brojanje incidenata, od kojih tako lijepo izolovano za svoje potrebe vadite što vam treba, nisu ipak za ovu temu. No otvorite drugu, baš o tome, puštite i kojeg Cetinjanina na nju, pa brojte i kvalifikujte.
Ja bi se jedino a vašem mjestu brinuo da, od onog strijeljanja za Petrovdan 1991. na ovamo, ne nakupe Cetinjani rezultat da pretegnu.
Nego se sve nadam da biste, i u tom slučaju, demokratski skupa došli do onog čuvenog naučnog zaključka:
Da su budale budale, da budale imaju svoje ime i prezime, i da im je mjesto u Spuž da olade glave tačno onoliko koliko su zaslužile, sa koje god strane dolazile.
Što se ostaloga što čitam ovđe tiče, analiza, ocjena i procjena procenata, skontao sam jednu korisnu stvar:
Ako pozajmim od Marka Kovačevića onaj kostim iz one predstave, uzmem onu zatupljenu nožekanju što mi skuplja rđu u kuhinju, i potegem da recnem malo Draginji suknju, ili Milu rukav, dobiću im izbore 100%. Jer toliko takve stvari podršku podižu.
Sad samo da vidim ko će dat više, a subjektivno moram priznat da bi volio da me SDP angažuje, lakše bi mi pala rabota
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Bookmarks