Vala patologija je sto se uopste prica o navijanju i sto postoje neka ocekivanja od ljudi u vezi toga. A tek mjerenje necijeg nivoa emocije i osjecaja u vezi sa bilo cim.
Ja npr. ne navijam ni za Srbiju ni za Hrvatsku ni za Brazil ni za Ugandu ni za Englesku jer me zabolje oni za fudbal, prebacim kanal kad god vidim zeleni ekran i nikad nisam razumjela fascinaciju i emociju oko sutiranja lopte i bilo kog sporta.
To je za njih posao i na utakmici su oni na radnom zadatku i kad bih navijala za bilo koga od njih to je meni isto kao da tapsem moleru ili frizeru i dozivim ekstazu kad dobro obave posao na kraju.
Ili da pratim takmicenje frizera u Italiji i docekujem na aerodromu nasu ekipu i pjevam im pjesme ako su uzeli neku od nagrada.
Treba me izgleda pocerat sa ove planete.
Isto kao i religija i sport i navijanje je stvar licnih unutrasnjih osjecanja svakog covjeka i ne bi trebali biti predmet bilo kakve diskusije.
A ovo o cemu vi ovdje komentarisete su samo novinarski natpisi (koji na tome zaradjuju i moraju malo da bacaju spice) i nemate sigurno informaciju o tome kako navija, u sta vjeruje i kako misli bilo koji stanovnik Crne Gore ili Srbije, a kamo li sta misli i osjeca vecina.
Komentarisete ljude i osudjujete ovo ili ono kao da ste licno obavljli popis osjecanja svih u Crnoj Gori.
Last edited by Kliker17; 01-12-22 at 03:55.
Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
Fransoa la Rošfuko, francuski filozof
Bookmarks