Imao sam sve kasete Riblje Čorbe, kada sam prvi put u životu bio u Niš pošao sam da vidim ,,ćele kulu" ne bi li prepoznao koji fragment je bio na omotu, prvi veliki koncerti na kojima sam kao klinac bio su Riblje Čorbe,... i onda se po svemu po*ere sa onim ,,E moj druže Zagrebački", sa... (ma cijelim angažmanom od tada). Kad god se povede rasprava o tome može li umetničko djelo da živi bez umjetnika meni je asocijacija Bora Đorđević i koliko mi se zgadio da ne mogu više da čujem ni (genijlne) klasike kao što su ,,dva dinara druže", ,,pogledaj dom svoj anđele", ,,ostani đubre do kraja",... Ipak, biti umjetnik znači i imati neku odgovornost prema univerzalnim (slobodarskim) stavovima. Ukoliko to nisi... zašto bi me više zanimao.
Da, posebno sam ogorčen na ovu spla*inu od čovjeka više od svih (uz njegovu ,,dobro jutro" doživjeh prvi poljubac) jer od nekog ko je bio oličenje roka postao je čovjek (nakaradnog) sistema.
Još jedan detalj, pretrčavajući preko teme mislim da je dosta njih mješa (mada, istini na volju tanka je ta linija) ekstremizam i fanatizam.
Sent from my moto e5 using Tapatalk

Reply With Quote
Bookmarks