Meni Karavan nije "legao" ali zato iriški , bez njega jednostavno ne mogu evo 15 godina, a sada je cijenom 12 eura, nekad bio 9. Inače nam je ponuda baš slaba što se sireva tiče. Dobri su oni trapisti proizvođača iz BiH ali veoma skupi. Šteta što niko ne uveze kačkavalje malih proizvođača iz SRB, čuo sam da su bruka ali sve im ode za jača inostrana tržišta unaprijed. Inače su cijene pakao, ovo da je 12 eura Karavan je malo je reći sramno. Da mi je znat koliko ga nabavljaju. Nemoguće je prosto da se toliko povećala cijena iz uvoza, već mislim da svjesno dižu cijene za extra profite.
Najgore od svega je što se o divljanju cijena jako malo piše u medijima. Svi koji dođu sa strane u CG kažu da su nam cijene voća i povrća baš visoke. Skoro sam gledao cijene u Berlinu i cijene paradajiza i krastavca su bile niže nego u Gintaš, a da ne pričam o hemiji, čokoladama i svemu drugom koje je kvalitetnije 3 puta od smeća koje nama ođe poturaju.
Inače je u Njemačkoj lanac Edeka primjera radi odbio da digne cijene za čokoladice Mars koje im je nametnuo američki dobavljač. Kod nas bi Voli jedva dočekao povećanje, a za njim i ostali nezasiti likovi.

Reply With Quote
Bookmarks