Originally Posted by
Director
Boga mi kako za koga. Imaš toliko mrčenika koji nisu ni master karticu imali, a mnogi sada mogu i kupovati na rate. To da kupovna moć nije veća je netačno sagledavanje. Bukvalno je potrošnja znatno veća, a nisam stekao utisak da narod štedi... Tačno je da je sve poskupjelo ali najmanje tome je doprinio program Evropa sad.
Sagledavaj ti kako oces, ali cinjenice su jasne. Evo banalan primjer, mlijeko moja kravica, koje je bilo oko 80 centi, sad je oko 2 eura, ulje, skoro duplo skuplje,...da ne nabrajam sad dalje. Ne krivim ja toliko ES, krivim halapljive trgovce koji su podigli cijene potpuno neopravdano (prakticno cim je program poceo da se primjenjuje) i tako doveli kupovnu moc gradjana na isti nivo kao i prije ES. Krivi su mi eksperti koji nijesu nista uradili povodom tih divljanja cijena. Da nije bilo tog programa, danas bi krepavali zbog poskupljenja. Da li taj program ima manjkavosti...ima i tekako.
Na kraju, ne moze se ocekivati povecanje standarda ako nem relanog prihoda, proizvodnje, stvaranje ove vrijednosti. Kod nas je privreda mrtva, ne proizvodi se skoro pa nista. Jedini realni priliv je od turizma. Ostalo je minimalno, skoro beznacajno.
Last edited by mexiko; 09-10-22 at 11:44.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Bookmarks