Originally Posted by
Mstislav
Да ја знам неки (сада многи) брату вичу да му је пукла септичка 30 година већ. Ми ту септичку не можемо испразнит можемо му рећ да му је пукла и то је то.
А ми сами можемо изнијет наших пар кеса смећа. Не треба нити може ко то други урадит осим нас.
Идемо у финесе али нека, можда ћемо се боље разумјети. Српски национализам већина нас не негира, ни постојање ни последице његове.
Црногорски национализам многи (ево и на теми) негирају, а они који сматрају да постоји мисле да је неупоредиво мање штетнији од српског.
И то је исто нешто о чему се не треба расправљати јер је аксиом, не треба доказивати, бројке су бројке и то је то.
Међутим дијелу људи исти смета. Смета ми као и национализам српски бошњачки албански и хрватски. Смета ми иако је смјешнији, наивнији и тек у настајању зато што то до сада нисам видио без код мале скупине људи, а у задње вријеме се све више јавља - или су се људи ослободили па најзад јавно износе своје ставове.
Смета ми зато што долази из мог народа, и зато што ће у будућности ако се настави исти у црној гори постати велики проблем прије свега за друштвену кохезију.
И на крају најбитније, свако се чеше гдје га сврби, и не би требало да спрјечавамо људе да се чешу јер ми мислимо да их не сврби.
Ја ником нећу бранит да напада српски национализам јер га сматрам за веома опасну појаву (па и у цг), али онда исто очекујем да се и цг национализам може критиковати, какав год он био (а био је смијешан до сад).
ТЛДР
ЦГ национализам постоји, смије се критиковати иако има горих.
Bookmarks