Results 1 to 25 of 806

Thread: Crnogorski nacionalizam

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    7,389
    Thanks Thanks Received 
    4,781
    Thanked in
    2,448 Posts

Default Crnogorski nacionalizam

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Да ја знам неки (сада многи) брату вичу да му је пукла септичка 30 година већ. Ми ту септичку не можемо испразнит можемо му рећ да му је пукла и то је то.
    А ми сами можемо изнијет наших пар кеса смећа. Не треба нити може ко то други урадит осим нас.

Идемо у финесе али нека, можда ћемо се боље разумјети. Српски национализам већина нас не негира, ни постојање ни последице његове.
    Црногорски национализам многи (ево и на теми) негирају, а они који сматрају да постоји мисле да је неупоредиво мање штетнији од српског.
    И то је исто нешто о чему се не треба расправљати јер је аксиом, не треба доказивати, бројке су бројке и то је то.

Међутим дијелу људи исти смета. Смета ми као и национализам српски бошњачки албански и хрватски. Смета ми иако је смјешнији, наивнији и тек у настајању зато што то до сада нисам видио без код мале скупине људи, а у задње вријеме се све више јавља - или су се људи ослободили па најзад јавно износе своје ставове.

Смета ми зато што долази из мог народа, и зато што ће у будућности ако се настави исти у црној гори постати велики проблем прије свега за друштвену кохезију.

И на крају најбитније, свако се чеше гдје га сврби, и не би требало да спрјечавамо људе да се чешу јер ми мислимо да их не сврби.
    Ја ником нећу бранит да напада српски национализам јер га сматрам за веома опасну појаву (па и у цг), али онда исто очекујем да се и цг национализам може критиковати, какав год он био (а био је смијешан до сад).

ТЛДР
    ЦГ национализам постоји, смије се критиковати иако има горих.
    Vazda ti fala što nikome nećeš braniti da napada srpski nacionalizam.
    Eto ja otvorih temu o Srpskom nacionalizmu koja nije postojala ponajviše kao odgovor na tvoju reaktivaciju teme o crnogorskom nacionalizmu gdje je prije toga poslednji post bio 2012. godine.
    I zaista nisi mi zabranio.
    I uglavnom reakcije forumaša mahom su relativizacije žrtava i zločina koje je taj nacionalizam napravio.
    I da, te ubice u ime nacije su ništa u odnosu na tviteraše kakav zvek mogu oni napravit po tviteru.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by Gagarin; 13-07-22 at 13:25.
    Tko leti, vrijedi...

2. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)