Results 1 to 25 of 643

Thread: Sukob identiteta

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    6,708
    Thanks Thanks Received 
    6,401
    Thanked in
    2,688 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Samo mjesto rodjenja moze biti splet okolnosti. I ne mora imati veze s identitetom.

Ja mogu da razumijem da se neko ne interesuje za sport, ili sto napisa Stradivari, da je neko indiferentan. Ima takvih ljudi koji se ne pale na sport, vaznije im neke druge stvari. Ono sto ne mogu da razumijem jeste da neko slavi poraz svoje zemlje. Da me sad ne hvatate za rijec sto znaci "svoja", valjda je to jasno. Ako je neko rodjen u CG, ako su otud svi preci, ako je tu isao u skolu, vecina drustva je iz CG, pa onda krene da slavi kad CG izgubi, onda se tu radi o nekom problemu. Da li je to kriza identiteta, ili neko inacenje, o tome se moze razgovarati. Ako je tacno ono sto neki od tih ljudi kazu da im je Crnu Goru ogadila DPS vlast, onda to jeste neka vrsta frustracije. I zato kazem da mi je zao tih ljudi. Zivjeti u zemlji koja ti se gadi... Nije lako zivjeti pod takvim stresom.
    Namjerno sam napisao da "nije u pitanju ni zastava i himna" jer sam pretpostavio da ce prica krenuti u pravcu Srbije i Crne Gore. Nebitna sitnica, ali moram da je pomenem radi pogresnih pretpostavki jer je tvoj (i Gagarinov) odgovor bio u tom pravcu.

Da se nadovezem na temu - bar kad je ova tema u pitanju cini mi se da drustvo daleko vise utice na odabir nacionalne pripadnosti u odnosu na roditelje (vjerovatno je izrazenije kod brakova dje se roditelji nacionalno ili vjerski razlicito izjasnjavaju).
    Ne bih rekao ni da je kriza identiteta to o cemu pricas, jednostavno pojedinci smatraju da pripadaju necem drugom. To sto se kosi sa tvojim ili mojim vidjenjem ne znaci da smo mi u pravu.

Ista stvar je vezana za himnu i zastavu. To su stvari koje su se tokom istorije mijenjale i (kljucni dio slijedi u nastavku, idealan da se diskusija protegne u potpuno nebitnom smjeru) koje se mogu opet promijeniti. (za one sa disleksijom ovo nije poenta posta).
    I da dodam - znam da je dostini politicka situacija razlog za nepostovanje navedenih stvari. Cini mi se da je to samo izgovor da bi drugima na miran nacin objasnlili da ne pripadaju zeljenom skupu.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Antares For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)