Прије неког времена сам овдје подијелио видео једине беспилотне летјелице у масовној употреби у руским ОС, Орлан 10 и видјели смо да је основа обични цивилни фотоапарат/камера јапанског произвођача Canon.Видјели смо и заробљене БМД 4, опремљене системима за осматрање и управљање варом, француског произвођача Thales.
Сада имамо нешто ново.
Другари са овог канала се баве тестирањем аутомобила.Од почетка сукоба имају друге активности на каналу а једна од њих је унбоксинг заробљене руске опреме.Овдје на снимку имамо систем за осматрање, везу, и командовање Стрелец М, који је дужио неки несрећни руски поручник.Стрелец М је дио система Ратник, односно опреме руског војника за 21. вијек.Систем је представљан као врхунски производ домаће памети.
Испоставља се да је основа система уствари геодетски рачунар Leica CS25 из 2012 мејд ин Џермани, а да су наљепнице и ознаке једноставно уклоњене.Жао ми је само што нису дајсектовали овај бинокулар.Мислим да би и ту нашли много увозних компоненти.
Занимљиво би било дајсектовати и онај Ка-52 заробљен у добром стању, да видимо шта је ту све западно.
Last edited by BAR; 16-05-22 at 00:54.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Bookmarks