Originally Posted by
outline
Injac je postala ministarka odbrane jer su Ameri tako tražili, toliko o tome koliko je bitno ili ne. CG je članica NATOa tako da je to ministarstvo izuzetno bitno. da se nešto pitam, nikad mi ne bi političari pokrivali resore unutrašnjih poslova i odbrane
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
Ja ti kažem kako jeste, u bezbjednosnom sektoru vojska i mo prakticno ne ucestvuju, a i po ustavu im to i nije namjena, 100% moći je u policiji i anb... u tim partijskim pregovorima uvijek je mo bila zadnja na spisku i nikog ne zanima bukvalno to mjesto i na to se odnosio moj komentar...
Bitno radi nato jeste, ali opet sve odluke donosi savjet za odbranu i bezbjednost, nekad i skupstina za ucestvovanje u misijama, ali tu nidje ministar odbrane nema pravo glasa...
Nasa vojska je rupa bez dna u koju treba ulagati mnogo a ulaze se minimalno, tako da taj neki ministar nema nekog motiva da radi... sve sto je beli orao kupio u njegovom mandatu je uzeto na dugoročni skupi kredit (oko 200m) na koji sad svake godine idu komplet pare za modernizaciju, a problema ima još milion gdje trebaju milionske investicije za koje centa nema..
Takodje MO i VCG su prenatrpani tako da nema više prostora za zapošljavanje...
Pa isti beli orao je uzeo mjesto ministra odbrane jer ga niko nije htio, a nakon što su mu SDovci oteli prosvjetu (već su bili organizovali slavlje u prosvjetu kad je pedja objavio da ostaje još 4 godine)... i onda pedji dali da bira izmedju ekonomije i odbrane jer to niko nije htio da uzme, nakon što ga je šehović šutnuo iz fotelje...
Last edited by lucke91; 18-04-22 at 13:52.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Bookmarks