Originally Posted by
Nije bitno...
Svakog kriminalca u zatvor, ni po babu ni po stričevima. Samo, ima nešto što je visoki kriminalitet, a ima nešto što je pitanje državne bezbjednosti, a samo je uzgred inkriminisano kao krivično djelo. I nema tog šverca cigara ili pronevjere koja može da se stavi u istu ravan sa petokolonaškim djelovanjem protiv svoje sopstvene države.
Uostalom, ko priča o kriminalu, a simpatiše DF, nema šta da mi pominje DPS. Osim što je zbjeg izdajnika, DF je i leglo ozbiljnih kriminalaca, tako da dok DF-ovci ne povedu primjerom, i ne odreknu se Bata Carevića, npr, nemamo o čemu da pričamo. Ali dobro, opet se ovuda foliramo i pričamo priče, svi znaju zašto se glasa DF.
Fora je što je ovde ideološka pukotina postala ogromna, zbog raznih faktora, a bogami priličan faktor je petokolonaško kupljeno rovarenje DF-a. A problem je što je u Crnoj Gori manjina "narod" koji iznad svega voli Rusiju, Srbiju, srpsku crkvu; a kojima je Crna Gora sa crvenim barjakom, članica NATO, "montenegrinska izmišljotina dukljana". Nema matematike da taj "narod" eskalira politički tako da nam svima kroji kapu. Otprilike referendumski rezultat od 45% je maksimum teoretskog maksimuma te politike (nipošto i realan broj).
E onda uzmu predstavnici tog "naroda" da zamažu svoje ideološko djelovanje u oblandu priče o ekonomiji, lopovluku, novim radnim mjestima itd (DPS je 100% kriv što . Kad ni to nije dovoljno da se namakne većina (a neće nikad biti dovoljno, jer čim se dohvate bilo kakve vlasti, odmah postaje jasno šta su im prioriteti, i to ne može da potraje) - onda će da prijete haosom, blokiraju, napadaju, dok uzgred prodaju informacije Dikiću i trećerazrednim ruskim špijunima?
Ma nemoj? Izvini, koji senzibilitet treba da me zakoči da ne želim da vidim svu kupljenu vrhušku DF na robiji? Ti si moralna vertikala, pa je okej da prizivaš da moji politički predstavnici idu u zatvor, danonoćno, i đe ima i đe nema dokaza (a ja ću ti pomoć da ih zatvorimo, đe dokaza ima), ali je jeres što bi ja ove svezao, čim bi dokazao čime se bave, a što vidi svak u CG sa dva grama mozga??
Bookmarks