Originally Posted by
miovrag
Ni ja zivu nema sanse. Mada jedem moju domacu samo,druge mi ne odgovaraju.
Mi stavljamo samo krupna So,biber i ruzmarin.
Dok na ženina ujlevina i alevu,bijelu luk i nesto ljuto. Meni se ne dopada,moguce da sam navikao.
Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk
Mi stavljamo so, biber, ruzmarin, češnjak i bijelo vino. Ne valja da bude previše suva, onda je tvrda. Najbolje je da se suši jedno 15-tak dana, 2-3 dana na dimu ostalo samo na vazduhu/promaji. Tako je dobra za prženje ili pečenje na žaru. Za kuvanje može još par dana da se suši.
Dva recepta:
Kobasicu isječete na komadiće oko 3-4 cm i jedno 3 kom (može I 4) zamotate u alu foliju kao bombon. To stavite u žar, možete i u peć ili šporet na drva. Dobro ih pokrijte žarom i jedno 15-20 sekundi I izvadite.
Drugi je isto izrežite kobasicu na 3-4 cm. U tiganj stavite maslinovo ulje, nekoliko čenova češnjaka, spoljoštenih, I koji lovorov list. Kad se to malo proprži, ubaciti kobasicu i propržiti sa svake strane, otprilike na pola. Onda doliti crno vino da iznad pola kobasice, može i više al nema potrebe. Smanjiti vatru i nek se krčka nekoliko minuta dok kobasica ne bude gotova. Uz ovo dobro ide krompir napola kuvan pa onda ocijeđen koji se stavi u tepsiju i poprska masslinovim uljem, pospe solju i listićima ruzmarina. Nek se ispeče jedno 15 tak minuta (dok krompir ne bude pečen). Možete koji put promiješati krompir tokom pečenja.
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
Bookmarks