Saglasan.
Mislim da će sledeća vlada biti gora od ove. Zašto? Pa zato što će se dijeliti među strankama.
Eventualno, ako se formira DH i odnese ozbiljan procenat (pa dio ovih pozitivnih primjera od ministara bude u toj vladi) i CnB dobro prođe jer na toj listi isto ima extra kadrova, pa to bude okosnica vlade i da takav nekakav kumbulj izrodi nešto pristojno, uz još ponekoga naravno.
Ali imamo problem, ovu sadašnju vladu neće skoro niko od stranaka, iako je mi većina građana podržavamo. Zašto? Neće DF počkani da popusti i dozvoli rekonstrukciju po istom modelu po kom je formirana.
A da se ne lažemo nisu ni Demokrate te koje su presrećne sa vladom bez njihovih perjanica. Ubijeđen sam da je TS blokiran samo zbog Borisove želje da Momo bude ministar pravde i da kupi poene kad krenu hapšenja.
Sa druge siguran sam da URA ne bi pravila problem za Moma, ali je problem u tome kako može Momo, a ne mogu Andrija, Medo i Pipun?
Demokrate su tu kurvinski odigrale, jer za nekoliko mjeseci ni jednom nisu rekli i za nas su neprihvatljivi lideri DFa. Jednostavno pucaju na to birački tijelo i zato neće.
Ok, da se nadovežem na rekonstrukciju, fakat je da (neću reći manjine jer za mene su manjine oni koji neku drugu državu smatraju matičnom) predstavnicima nepravoslavnih građana moraju da participiraju u vladi, jer nam to treba radi spuštanja tenzija i EU puta, a i da se izbije "adut" u DPS propagandi kako je ova parlamentarna većina antimanjinska. U konačnom, neprirodno je da se izopšti skoro četvrtina stanovništa. Oni bi morali biti u svakoj vladi i to je prirodno.
Ono što nam se dešava su političke kalkulacije svih i konstantna kampanja jer niko očigledno ne zna kad će izbori.
Za svo to vrijeme bave se ubačanjem stranačkih aktivista i članova familije lopatama na položaje. Klasično koritašenje i partitokratija.
Ono što mi nikako nije jasno je zašto je Katnić još uvijek tu.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Reply With Quote
Bookmarks