Ova tema je na pogrešnom dijelu foruma definitivno

Ja uveče potrošim dosta vremena čitajući razne reviewe za televizore i raznu tehniku. E sad, generalno po kvalitetu, sebi bi birao prije svega Sony ali modeli koji se kod Sony-a izdvajaju su poprilično skupi, a Panasonica nema. Da ima jako dobrih alternativa, itekako ima. Primjer je recimo entry level OLED TV, proizvođač LG, model A1. Slika na tom televizoru je vrhunska, od kontrasta, boja, do uglova gledanja, što se može provjeriti u Multicomu upoređivanjem slike na A1 modelu i ostalih proizvođača. Mana su 3 HDMI-a, od kojih nijedan nije 2.1 , pa se morate zadovoljiti sa 60Hz. Zato sam najpribližniji kupovini serije B1 koja cjeonovno bi trebala biti pristupačna , a kvalitetom iznad mnogih Samsung QLED modela, a cjenovno ispod C1 modela koji se tretira kao jedna od najboljih kupovina 2021 godine. Zanimljiv mi je bio i model Samsung Q70A, postoji i Philips OLED 706 u Tehnomaxu koji je Boga mi kvalitetom na sasvim zavidnom nivou, a cijena ispod 1000 eura, za model 55". Za sada LG OLED po samom kvalitetu slike i cijenom je broj 1.