Podsjeti me na Mesu i njegovog advokata (njegov drug iz djetinjstva), koji ga je branio kad su politicki zeloti javno i partijski napadali Mesu da bi "ukazali" u tom vremenu (sto vi slavite SFRJ), ko je kakav... Ja takve nazivam "podmetnuti" (Balkanska pravila)..
Jedna divna beogradska porodica (majka srpkinja kao i Mesina supruga, drug Mesin musliman iz Tuzle).
"Jednako postujem svoje porijeklo i svoje opredeljenje, jer sam vezan za sve sto je odredilo moju licnost i moj rad. Poticem iz muslimanske porodice, po nacionalnosti sam Srbin. Pripadam srpskoj literaturi, dok knjizevno stvaralastvo u BIH, kome takodje pripadam, smatramm samo znacajnim knjizevnim centrom, a ne posebnom knjizevnoscu sprpskohrvatskog knjizevnog jezika." - Mesa Selimovic
ili sto rece Mesa : "Srbin je slavno biti, ali i skupo."
i jako decidno naveo "Da se njegova izjava u SANU smatra punovaznim biografskim podatkom."
Precizirao je da su njegovi blizi preci iz Drobnjackog brastva Vujovica na granici CG i Hercegovine - Vranjska.
Nije ni cudo sto je dobio Njegosevu nagradu prije Dervis i Smrt.. 1967.
Da budemo do kraja korektni.. Naveo je da njegov otac Alija nije bio religiozan, a po nacionalnom osjecanju je bio Srbin i da je znao svoje porodicno predanje.
Poceh od njegovog Advokata (sjetih se kao da je juce bilo kucnih prijatelja), i zavrsih sa Alijom...
Hvala Lepo

Bookmarks