Quote Originally Posted by hercules View Post
Sreca pa ti sve znas i uvijek si u pravu. Osim ovoga puta. Jes sve idu po narodu i dijele 2000. Ne radi se nista bez to.
Zaletio sam se bas. Ne svidja mi se prica jer nije tacna. A prica je tacna taman kao sto CT ima 10 hiljada stanovnika a ne 14 hiljada. 40% gore dolje tu smo nedje.

20 miliona se Cetinju prebaca. Bas. Nego tako je kad se procenat mnozi sa cijelim budzetom.
Sad sto u zakon pise 0.4% projektovane vrijednosti tekućeg
budžeta Crne Gore u sklopu transfera opštinama za finansiranje izdataka za vršenje zakonom utvrđenih nadležnosti Prijestonice a 0.6% za razne projekte koji treba da se kandiduju i odobre od strane Vlade kroz kapitalni budzet (to je ono sto tebi smeta) su trivije i finese. Sitnice.

A postovanje tog istog zakona od strane DPSa koji ga je i usvojio i aktuelne Vlade je za posebnu pricu. Nego dobro, evo ce se i to promijenit. Stize osvjezenje i oslobadjanje institucija.
Iskreno, napisah ne znam koliko mu je matematika tacna.
Sad pogledah da su prosle godine dobili 4 miliona. A cio budzet 8 miliona.
Dajle 50% budzeta prestonice je donacija. Da ne recem kakva je to opstina onda. A da ih ima 14 000, vazi. To ko sad u Mojkovac dje se od dana raspisivanja do danas pravi red ko da se dzabe nesto dijeli da se prijavljuje prebivaliste. Po 50 do 60 ljudi dnevno se javlja u mojkovac. Do izbora bice da ih tamo zivi bar 35 000.
Tako i Cetinje. Ko skakavci migriraju od opstine do opstine, pa se cudimo sto su se izbori organizovali svaka dva mjeseca na lokalnom nivou.
Na Cetinju stalno ne znam zivi li ni 10k ljudi.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk