Quote Originally Posted by Director View Post
Da. Budžeti će imati velike probleme jer su u pitanju velike sume za razne žalbe... Sudovi odugovlače ljude koje su od Mugija do ovamo oštetili za cifre oko eksproprijacija, mnogi ne žale ni do Strazbura da odu. Slušao sam od par ljudi kakva su poniženja doživjeli za zemlju koja im je po pravdi sile preotela država za neke male iznose, crtanja zelenih zona i slično...naravno podobni su dobijali za sličnu zemlju po 20 puta veće procjene i isplate. Ne znam, ne bi niko od nas volio da dođe u tu situaciju siguran sam...

E sas oko planiranja, sve su uprskala rukovodstva Crne Gore u periodu kada smo bili dio SFRJ. Osim planiranja Bloka 5 koji ih je veoma skupo koštao, ama bukvalno sve se radilo poslije toga po principu "ma gradi , pa ćemo ispravljat". Mi smo jednostavno takvi u svemu, a najveći problem je što smo mi mala i ekonomski nerazvijena zemlja...
sirotinja - i finansijski i mentalno (vizionarski)...
sto se cijene tice da je nekome nudjena sica, a nekom x20, to mi je tesko da povjerujem, ali moguce da jeste tako. Procedura je za sve ista i transparentna evo barem 15-20 godina.
Nudi se nesto preko procijenjene vrijednosti zemljista, kako bi se motivisali ljudi i da se uzbjegnu sudovi. Ko nece vansudski da se poravna na sudu najcesce dobije procijenjenu vrijednost zemljista ili max ono ono sto mu je nudjeno.
Obicno oni koji se vansudski poravnavaju i bez buke prodju bolje jer im (u duhu dobre saradnje) najcesce za npr dvorista napisu da su imali bolju ogradu (ili uopste imali ogradu, da je bilo trotoara/zelenila) i slicno nebi li ljudi dobili koju paru preko. Kad se dodje do suda, vjestaci se i nema toga - ali opet tesko da to moze biti ne znam koliko vise u odnosu na komsiju

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
stari definitivno treba vezu sa bulevarom save kovacevica i to bi definitivno znacilo dosta...... i ne znam sto jos cekaju da se to odradi... a raskrsnica kod volija je sramotna... svaki dan onamo neko slika udes...

a podgorica je odavno u velikom problemu.... pogledajte samo tolose....imate 2-3 ulice oko kojih se vrti kompeltan saobracaj a to su stari dio dalmatinske, boska buhe i milana raickovica....
tri ulice koje su jedva siroke da se mimoidju dva auta....sa losom tj nikakvom rasvjetom, bez trotoara..... a veci dio milana raickovica se koristi i kao parking....jer nije toliko prometna kao ove prve dvije...
meni kao odrasloj osobi je neprijatno da idem pjeske ovim ulicama.... sad ne znam kako da pustim dijete da ode negdje pjeske, bez da ih ucim do koriste neke sporedne ulice okolo naokolo...
pogledaj bilo koji kvart i vidjeces koliki su problemi... pa donja i gornja gorica su neuporedivo veca naselja no prije 10-20 ili 50 godina, a imaju po jednu traku dodatnu da se vezu sa gradom...o Vranjickim njivama da ne pricamo ili Rogamima, Pricelju itd...