Pošto nijesam primijetio da je neđe javno istaknuta i objašnjena procedura za posjetu pacijentima u doba korone, pogotovo za one koji leže na kovid odjeljenjima:
Jednom neđeljno je dozvoljeno da jedan član porodice posjeti pacijenta. Vikendom nema posjeta. Preduslovi su da pacijent ima negativan pcr test koji nije stariji od 72 sata i da se pacijent nalazi na listi pacijenata kojima je dozvoljena posjeta. Sa negativnim pcr testom se ide kod ombudsmana za prava pacijenata (nalazi se u prekoputa apoteke odmah kod rampe u kbc) od 13-15h, on pogleda da li se pacijent nalazi na listi pacijenata kojima je dozvoljena posjeta i onda izdaje potvrdu sa kojom se ide u posjetu. Prilikom posjete se posjetilac obuče u zaštitnu odjeću koju mu daju prilikom ulaska.
Pretpostavljam da se na listi pacijenata ne nalaze oni koji su u sobama za intenzivnu njegu i tome slično. Pcr test za tu namjenu može da se zakaže i u ijzcg. Izludio sam što sam tek poslije tri neđelje saznao za ovo, nijesam siguran da imam vremena da je ispoštujem.
Kao što rekoh, niđe nije istaknuta, niti sam je pročitao na nekom od portala. Ako je i bilo, ja to nijesam vidio.

Reply With Quote
Bookmarks