Quote Originally Posted by branko.kotor View Post
Sto sam ne spojis struju. Samo redno vezes izvor napajanja.
Primjetio sam da nasi majstori bas lupaju cijene, pogotovo ako imaju posla, pa ako prodje - prodje.
Ja sam prije par sedmica nadogradio dvije grede spustenog plafona, ukupno 8m, 40cm sirine i dubine 15. Prvi su mi trazili 150e samo za 4m, kod drugih sam dobio 8m za iste pare. Poslije je trebalo da se izgletuje, osmirgla i okreci. Tu su price, a brate tu treba da se dolazi jednom, pa dva, tri puta. 150e za dva sata posla. Rekoh druze - omladina u butik radi 10dana za te pare. Svaki drugi je radnik sa strane. Sve se nema posla, a niko nece zanat da radi.
Sledeci posao je bio da uradim nadogradnju roletni na elektromotor. Tu sam naso do 80e po roletni, da bih na kraj poso, kupio elektromotore za 30e i sam ugradio. Nedje sam malo stemovao masinom, nedje raspom, a nedje nije ni trebalo. Iskoristio sam struju od balkonskog svijetla.

Sent from my M2101K7AG using Tapatalk
sve je to tacno, ali dostina nema alata da bi mogla u DIY varijanti ista da uradi...

opet, kada je struja upitanju dostina, s razlogom, ne zeli da ima nista s njom
najmanji je problem ako izbaci osigurac, malo je veci sako sagori kabal do sklopke ili pola instalacije dje sklopke nema
da ne pominjemo da se moze stradat

znam ih ja koji su, da ustede 20e, busili u kabal pod naponom jer mogu sami pa na kraju 500e stete