Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
Naravno da treba. Kao prvo i mladi i zdravi mogu teze da obole pa ce vakcina i njih da zastiti. Kao drugo, virus cak i ako je asimptomatski moze da osteti organizam. Kao trece, iako vakcina nije 100% efikasna u zaustavljanju infekcije, ipak jeste dovoljno efikasna, tako da je potrebno da sto veci broj ljudi bude vakcinisan da bi virus imao sto manji broj potencijalnih ljudi preko kojih bi mogao da se siri. Evo malo podataka o efikasnosti: http://www.healthdata.org/covid/covi...ficacy-summary
Ne slazem se sa tobom, mladi i zdravi mogu da obole od bilo koje bolesti, niko nikom ne moze garantovat da nece dobit secer, rak ili ne znam koju tesku bolest, tako da ta prica ne pije vodu, imas statistiku kojom se vode najvise svi, ali kad se statisticki pokaze da mladi i zdravi ljudi skoro da i ne obolijevaju teze (tj. veoma veoma mali procenat) onda to nije relevantno, daj mi taj podataj dje su djeca do 12 godina toliko ugorzena i mladi i zdravi do 30 godina, evo bas me interesuje daj mi taj podatak i to istrazivanje.