Quote Originally Posted by kimmi View Post
@johnny bravo @Gagarin

Pitanje za vas dvojicu. Da li mislite da je DPS, ovoliko korumpiran i sa potpunom partijskom kontrolom nad institucijama, bio u stanju da uvede Crnu Goru u EU? Ali ono ikad?

Mislim da je DPS imao šansu, da su prepustili Lukšiću da vodi stranku i državu, da nisu dirali RTCG, ASK i riješili aferu Snimak na način da sankcionišu pojedine i sklone iz stranke sve sa tog snimka. Ne kažem da je Lukšič cvećka, ali sa njim je EU htjela da radi. Ali da se ne vraćamo u prošlost, znamo što se izdešavalo i da je "šef" jednostavno morao da se pita za sve. Pa je uradio sve kontra od onog što je trebalo i odlučio da Veljović i Lazović vode borbu protiv organizovanog kriminala, a Katnić i Medenica pravosuđe. Mislim...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Sa DPS na čelu ušla bi Crna Gora u EU, vjerovatno zajedno sa Srbijom, Albanijom i Makedonijom. Trajalo bi to i trajaće svakako. Sad ima neku šansu da možda solo upadne kao dobar primjer, ali vidjećemo, sve je toi na dugom štapu.
Priča o 2024 ili 2025 kao godini ulaska u EU je za malu djecu, sve da imamo vladu koja želi da ozbiljno gura EU agendu i da URA ima 49 poslanika (znaš zbog čega mislim toliko).
Kad će se ući zavisiće dosta i od okolnosti koje se ne tiču Crne Gore, već odnosa unutar Unije.
Stari matuf pa se svačesa sjetim. Tako se i sjetim Srbije kad su šutnuli Sloba. I onda krenula tema ulaska u EU.
Digli političari očekivanja 2004, 2005 isto kao kod nas. Pojavi se neki mrčeni evrokrata koji reče 2010. Šćaše ga na lomaču uždit. Dođe i 2010 ni naznaka o EU, a sve demokratska vlast, čak ni pregovora. Evo je 2021.
Kad dođe neka 2024 ili 2025 možda će se nekolicina zaludnjaka sjećati premijera šaljivdžije koji je objašnjava da ćemo ući 2024.
A treba godinu dvije kad sve oposliš da prođeš verifikaciju svih članica gdje svaka može sa tobom da se sprda.