Quote Originally Posted by hercules View Post
Na isti nacin kako ti brane Lustica, Porto Montenegro, Porto Novi i slicno. Imao je Aman propusta sigurno, neke ste i naveli, ali nisam bas siguran ni da je drzava svoje obeveze ispunjavala tokom zakupa.
I najmanje je bitno je li neko prijetio aribrtrazom ili ne. To je na kraju stvar percepcije. Neko to razumije kao prijetnju, neko kao informaciju koje su namjere te osobe koja ti govori sto moze da uradi i slicno.

Na zalost privatizaciju su nam bile takve kakve jesu, ono sto ovdje ne valja jesto sto na vec los polozaj koji Vlada (drzava) ima u odnosu na investitora zbog ugovora takvog kakav je nova vlast doliva ulje na vatru i kreira zicere investitoru za tuzbe i arbitraze.
Nema te arbitraze koja ce glasat protiv investitora za onaj upad na posjed.

Ovo mi je najslicnije hitanju da se smijeni izvrisni direktor EPCG i time mu se da pravo na otpremninu. Umjesto da se sacekalo 3 mjeseca i da mu istekne mandat. Kapiram ja da su htjeli da odigraju na cast i postenje doticnog, ali kad su stotine hiljada eura u pitanju onda toga nema. Tako je moglo i sa Amanom, sacekat da kiksa sa postovanjem ugovora i raskinut ugovor. A ne upadat na posjed, poklanjat crkve???
To je otprilke to. Malo sam pogledao, kad se vec otvorila rasprava o ovom i vidio da je i Brano Gvozdenovic bio uključen u ovaj posao. Pošto ponešto znam o Branu, spreman sam da stavim ruku u kotao s vrelim uljem da nije bio ukljucan za džabe. U ovakvim poslovima u zemljama kao sto je CG korupcija je nesto sto se podrazumijeva. Vidjecemo kako ce biti s novom vladom. Gore od prosle vlade teško da može biti.

Ali, ovo kako je nova vlast reagovala u konkretnom slučaju je pokazalo svu smusenost i nesnalaženje nove vlasti. Ako je bilo kršenja ugovora od strane investitora, a vjerujem da jeste, samo je trebalo sačekati i uhvatiti ih u raskoraku. Pa onda fino podnijeti zahtjev za raskid ugovora. Lijepo dokumentovat i onda ih ispratiti iz CG. Umjesto toga desio se upad "mjestana" predvodjenih Batom Carevićem. Pa smo imali drugu situaciju da direktor Morskog dobra Mladen Mikijelj "šeta s gradjanima do Kraljičine plaže", umjesto da kao zakupodavac plaže pokrene postupak protiv investitora:
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...svetog-stefana
Podsjeti me ovo "događanje naroda" na "Boratov Kazahstan". Pleme. Pa majka mu stara, april je 2021. Nije više na vlasti mrski DPS, postoji valjda drugi način. Čemu taj cirkus s šetanjem?

I kad neko samo ukaže ne ono što je svakom objektivnom jasno, nađe se Mojsije da kaže da je onaj ko brani Adriatic Properties "izdajnik Crne Gore".

Ama niko ne brani tog Grka, samo ukazujemo na kikseve nive vlasti. Ili se o tome ne smije pričati? Briga mene za Grka. Što bih ga branio, koji klinac? Ali, postoji neki red/redosled poteza koji ni pod "š" ne uključuje uzimanje pravde u ruke mještana.

To tako biva kad i neko ko je razuman reaguje emotivno, a pošalje mozak u šetnju

Razumijem zelju za promjenama i boljom Crnom Gorom. Ali, to po definiciji ukljucuje i kriticki odnos prema greskama koje cini nova vlast. Bez toga, dzaba krecenje