Quote Originally Posted by beatnological View Post
Izvni sto cu mozda biti grub, al' cisto da ti ilustrujem koliko je to sto si naveo bez ikakvog smisla.

* A zasto drzava ne ukine onda nadoknadu za bolovanje onima koji su otisli medju guzvu u Beograd da se vakcinisu te samim tim sebe izlozili ekstremnom riziku da se zaraze? Ne kazem da si ti bio bas u toj guzvi, al' imam par poznanika koji su mi pokazali slike direktno ispred sajma tako da sam upucen na sta je to licilo.

* A kako bi bilo da drzava kaze da nece lijeciti nikoga ko primi vakcinu ako bude imao neke nuspojave? Pa covjek prima vakcinu o sopstvenom riziku, zasto da drugi gube potencijalno mjesto u bolnici ako osoba koja je primila vakcinu slucajno bude imala teze nuspojave? Ili mozda da drzava uvede pravilo da svi koji su primili vakcinu u drugoj drzavi nemaju ista prava kao i oni koji je prime u CG, jer je jel', druga drzava u pitanju i CG ne moze da odgovara za nesto sto nije provjereno od sopstvenih institucija?
(ne impliciram da su nuspojave ceste, samo karikiram cijelu situaciju)

* Il' ajd da odemo dalje. Zasto drzava ne ukine i zdravstveno onima koji su pred novu godinu picili van Crne Gore da bi proslavili docek 2021. godine? Pa isli su da se izlazu vecem riziku, mogli su sjedati kuci u 4 zida i ne izlaziti nigdje. Treba im ukinuti zdravstveno u potpunosti.

To sto ti trazis je jednostavno al' se "zove" drugacije. Neka uvedu obaveznu vakcinaciju protiv COVID19 i to je to. Nemoj da "uljepsavas" nesto i predstavljas drugacije nego sto jeste, reci sta ti je tacno na umu.
Logičnije bi bilo poređenje o uvođenju participacije za liječenja tumora pluća pušačima npr., što bi negdje imalo istu logiku. Iako sam pušač, razumio bih uvođenje takve mjere, al da stupi na snagu za par godina.

Ma nek se omogući svima koji to žele vakcina, pa da ide full otvaranje za sve. To nam je jedini izlaz iz situacije, kao turističkoj državi.

Možda je ovo što pričam malo više radikalno, ali zaista ne kapiram da je neko spreman ili i dalje da bude izolovan ili da prolazi svakih 6+ mjeseci kroz pakao virusa... Pa ko misli da mu je pametnije da se igra sa životom, njegov je.

Gledam Izrael. Država koja možda najviše brine o svojim stanovnicima. Ne bi valjda Izrael pristupio masovnoj vakcinaciji Jevreja u svojoj državi da bi ih pobilo ili čipovao ili ne znam ni ja šta. Vratili su život u normalu a mi ćemo izgleda da se vrtimo u krug jer naš narod najbolje zna oko svega, pa i oko molekularne medicine.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk