Quote Originally Posted by Gagarin View Post
Ajmo da izađemo iz naših bablova u realnost i da imaš izreda slučajeva, i to da nisu socijala da muž dade ženi domaćici 10 EUR da spremi tri obroka za familiju za taj dan. I? Ako nisu naše žene, to se može, naravno bez moninija, burata i ramsteka kod Jevrića, a i bez naručivanja.
Što može za te pare.
Doručak pržena jaja, podriguša, hleb, jogurt
Ručak svinjski vrat i krtola
Večera pašteta, hleb miljeko
Desert za dan jabuke i lenja pita od jabuka

Evo ti ingredientsi u 10 EUR. A to ispade u ovu Monstatovu minimalnu korpu da se uklopi. Al volim excel Tako da prije nego krenemo pljuvat malo se vratimo u realnost i zaboravimo kako na Pizza Barove tako i na Meat-ove i tamošnje bifteke.

Artikal Cijena
Hleb 0,5
10 jaja 1,2
Kilo ajdare 0,7
Pola KG Brašna 0,4
Pola L Ulja 0,8
Pola KG sv vrat 2
Kilo Krompira 0,7
Jogrt 1,5 L 1,3
Dvije paštete 1
Litar Miljeka 0,65
Podriguša 300g 0,6
Total 9,85
Bez ikakve uvrede... Imas postova koji su interesantni i covjek moze ponesto da i nauci, ali u zadnje vrijeme iznosis toliko gluposti koje nemaju dodirne tacke sa stvarnoscu.

Da, sve ovo sto si naveo je mozda cak i previse u odnosu kako neke porodice zive i koliko mogu sebi da priuste (i sam sam zivio sa dosta manje od ovoga), ali je ovo daleko od "normalnog" i sta vise, daleko od "oficijalno" minimalnog za cetveroclanu porodicu.

Jesil' ti ikad u zivotu otisao u shoping il' ne daj boze spremio nesto za vise od dvije osobe?
Djeluje mi kao da nisi, jer ako ti je 500g mesa dovoljno za rucak za 4 osobe odma imas gadan problem. Jesil' nekad isprzio 500g mesa i na kraju bacio pogled koliko je to "sirove" hrane u stvari?

U ovoj listi sto si naveo, sto je najgore, nema cak ni dovoljno nutritivne vrijednosti da se prehrani cetvero sa minimalnim unosom kalorija osim ako ne racunas da piju sirovo ulje kako bi zadovoljili kalorijski minimum? Da ne pricamo da ako je u pitanju porodica sa dvoje iole aktivne djece kojima treba u prosjeku i vise kalorija dnevno nego odrasloj-prosjecnoj osobi.