Quote Originally Posted by outline View Post
znam i ja mnoge koji su ostali bez posla zbog situacije sa virusom. znam i koliko je siromašnih u ovoj državi, veliki je procenat bio i prije ovoga, sad je još i veći nažalost. vidimo da jedno i drugo ne može. kad ne umijemo već da se ponašamo, pa da koliko toliko smirimo situaciju onda moramo ovako. evo barjače svaki dan, ti koji to rade direktno utiču na ovo što imamo. polazim, od sebe. trenutno ne radim, baš me ova situaciji koštala posla koji sam već bio dogovorio
Ja samo kazem da nemam nista protiv zakljucavanja, ali da Vlada da gradjanima makar 80% plate za koju su radili, jednokratnu pomoc za porodicu, i za djecu... kao sto je slucaj u normalne zemlje koje su zakljucane zadnjih 6+ mjeseci.

U suprotnom cemo pocet da imamo avetne ljude po ulici, sto se bacaju s mosta, gladnu djecu, prosjake, desetine hiljada socijalnih slucajeva, desetine hiljada izgubljenih radnih mjesta makar 3-5 godina...

Znaci zakljucavanje, bez upumpavanja nekoliko stotina miliona eura zivog kesa na racune gradjana direktno, bi proizvelo kolaps nesagledivih razmjera u drzavi. Kome to nije jasno ne zna o cemu prica ako trazi zakljucavanje.