Ne druze, nece rasti procenat srba. Znas zasto? Jer ce ljudi se pomiriti, i svi biti ponosni da su crnogorci.
A nadam se da ces i ti se vratiti, da odmoris dusu u CG. Da imas da gdje da radis, da zaradis i da izadjes na kafu pored svog mora. Da prosetas gradom i 30 puta dignes ruku komsijama, poznanicima i prijateljima, Savu, Muhamedu, Iliji i Ibru.
Imam dvije cerkice, i kad su se rodile ja sam razmisljao kako ce morati da idu odavde, da zive kao ti u tudju zemlju, medju tudji narod. Ali posle 30 avgusta, ja se nadam u Boga, da ce ipak srecu naci u svojoj zemlji, da necu morati da molim Bokane i Lakovice da rade za kasom ili nose meso i gajbe.
Inace sam ja, kao diplomirani pravnik, isao na 22 konkursa za posao ,sve u javni sektor, i na vecinu su mi rekli ovi tvoji sto ih branis, da sam protiv njih i da su moji cetnici.
Onda sam presavio diplomu, i sada radim u ino firmu za platu od 1300e, vec 12 godina, njima vrijedim 3 miliona godisnje, dok svojoj drzavi, svom narodu nisam vrijedio nista.
E zato se nadam druze da je svanulo, da bi svi u CG imali, i da bi svi mogli da pomognemo svojoj zemlji.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Bookmarks