Quote Originally Posted by Outcasted View Post
Ne mora nužno da znači. Imao ti 100 ili 5, kad krenu da propadaju, ubrzani propadaju. Antitijela traju do 3 mjeseca, rijetko duže. Neko ih razvije, neko ne. Ali imunitet na covid19 nije u potpunosti istražen, i tu bitnu ulogu igraju bijela krvna zrnca, tačnije B i T ćelije, koje pamte kako da se bore sa infekcijom, i znaju da brzo proizvedu nova antitijela. Ako dođeš u kontakt sa covidom koji je sličan onom koji si preležao, u najgorem slučaju se desi blaga ili asimptomatska infekcija.

Šta je problem sa covidom i imunitetom? Mutacije u genomu covida koje mogu nastati vremenom, ga čine dovoljno drugačijim, da ove ćelije ga ne mogu prepoznati i zato sledeća infekcija posle nekog vremena može da nastupi kao da je prvi put.
Ne razumijem zasto pricate o necemu sto niko ne zna, koliko traju antitijela se ne zna, zasto? Zato sto nije proslo dovoljno vremena da bi se znalo, studije traju po nekoliko mjeseci, ponekad i godinama traju, a od pocetka kovida nije ni godina prosla, evo prema nekim zadnjim studijama antitijela na kovid traju godinama, mozda i decenijama...

https://www.nytimes.com/2020/11/17/h...-immunity.html