Ajmo ovako. Nadlezan je kineski arbitrazni sud, nesto slicno kao i arbitrazni u zenevi ili onaj u londonu ili.... Ne postoji nekakvo nadnacionalno tijelo za arbitrazu od strane, sta znam UN, pa da ti je to neki argument.
Vlada drzave izabrana na izborima predstavlja volju gradjana te drzave, tako da medjunarodno pravo ne poznaje pojedinacno neslaganje sa necim, vec drzavne ugovore. Ne zanima ih da li je drzava predstavila gradjanima projekat, kako ce da se trose pare i da li se trose na predvidjen nacin. Mi smo imali i jedne izbore poslije toga pa je DPS opet pobijedio. A sve koji se nisu slagali sa izgradnjom su proglasavani retrogradnim elementima i izdajnicima nacionalnih interesa. Dugo je ova tema ovdje pa procitaj od pocetka.
Ta iskarikiram, ja licno sam bio protiv gradnje auto puta vec za brzu cestu sa 4 trake(slicno smo i dobili) koja bi isla drugim putem. Kome da se javim u evropi da pokrenem arbitrazu jer se od mojih poreza odbija rata za auto put koji ja ne zelim. Ja bih radije kosmodrom na skadarskom.
Sto se tice kredita u CHF, drzava je podlegla populizmu. Apsulutno je netacno da ljudi nisu znali sta potpisuju. Ubijedio sam druga da ga ne uzima jer je rok predug, dok je njegov kum se sprdao kako sam ga zestoko zajebao i da on placa skoro duplo manje. Dosao sam bio da skoro ne pricam sa tim momkom. I onda slusam tog istog njegovog kuma kako place jer su ga zajebali a on kukavac nije znao sta potpisuje. Tako da vazi za tu pricu, nego je to nase klasicno licemjerje ali da ne idemo u off

Reply With Quote
Bookmarks