Quote Originally Posted by montenegrina View Post
Moj savjet ti je da se najaviš smao upravi policije sa sve tablicama. Da ne gataš. Ja sam imala papir iz Codre, otpusna lista ali su mi isto tražili potvrdu o kretanju ili najavi kod policije pa oni mogu da provjere. Ipak su mi izašli u susret uz lijepe rijeći

Nijesi problem ni ti ni tvoaj žena, ni vama slični, ni ja, problem su oni koji n epoštuju a mnogo ih je da jednostavno nemamo napaciteta da ih kažnjavaju.
Ja i ti smo dio ovog naroda koji znamo kakav je i moramo da trpimo, kao što trpimo evo 30 godina. Zbog njih podržavam zatvaranje jer drugačije ne može.
Moj poznanik se fali išao djetetu od prijatelja na prvi ropdjendan, snimak puna dnevvna son abaroda, ostalo se do kasno uveče. Koliko je takvih. E za njih su ove mjerea mi d atrpimo jer smo uvijek manjina.
Jasno, ali da li ti stvarno mislis da ce policajski cas, bilo da je u 9 ili 7PM stvarno dovesti do toga da broj slucajeva drasticno padne? Ja mislim da ne. Bilo bi dobro da daje rezultate, ali smo se uvjerili da nije tako. Naprotiv, stvara jos vecu guzvu po prodavnica i ostalih mjesta dje se ljudi grupisu.

Znaci, donositi mjere koje nemaju efekta nema smisla. Donesimo mjere koje ce DATI REZULTAT. I moramo imati na umu da cemo s mjerama morati zivjeti makar jos 6, ako ne i 12 mjeseci. Znaci poenta je da ih ljudi prihvate na srednji rok.

Ovako ad hoc ce nas dovesti do totalnog lock-down-a kao iz marta, vjerovatno vec pocetkom decembra, s obzirom da javljaju da se bolnice popunjavaju ubrzano.

Ali sto onda i kad istekne taj lock down poslije 2-3 nedelje? Opet jovo nanovo. Ljudi su i prije korone bili i mentalno i ekonomski tanki. Poslije 8 mjeseci ovoga mrcvarenja, pogodi sto ce se desavati iz mjeseca u mjesec nastavljanja ove agonije...