Smajliji
Zdravo kolege forumasi,
Vjerujem da ste u ovih par dana primjetili "redizajn" smajlija koji je planiran odavno.
Smajliji koji su se koristili na forumu su bili prilicno stari a i medjusobno su se dosta razlikovali pa su tako bili razlicih stilova, velicina i boja.
Takodje ih je bilo previse i vecina njih se nikad nije koristila od strane forumasa.
Zato smo gledali da odaberemo neke 'univerzalnije' smajlije, da budu istog/slicnog stila i da ih ne bude previse.
Nove smajlije mozete pogledati na sledecem link-u: https://forum.cdm.me/misc.php?do=getsmilies
Na tom link-u mozete vidjeti i "precice", tj. kljucne rijeci koje se stavljaju izmedju dvije tacke :: da bi se dobio zeljeni smajli. Gledali smo da te rijeci imaju smisla a da budu na engleskom jer su tako mnogo pribliznije vecini forumasa koji su prethodno koristili ili i sada koriste smajlije na drugim forumima i platformama.
Trenutno ih ima 66 i podijeljeni su u 3 kategorije:
1. standardni ne-animirani "emoticon" smajliji (28 komada)
2. standardni ne-animirani "hands/fingers" smajliji (15 komada)
3. animirani "emitocon" smajliji (23 komada)
Ovi smajliji su generalno malo veci od prethodnih ali ne smatram da to predstavlja neki velik problem kod izgleda samih post-ova i preglednosti tema uopste.
Skoro svi ovi smajliji su u "Android/Google" stilu tako da su poznati vecini forumasa.
Ova tema je otvorena vise kao informativna ali je necu zakljucavati jer je svaki komentar dobrodosao, dok god je konstruktivan.
Takodje, ova 'kolekcija' smajlija nije konacna. Vremenom je moguce da cemo neke uklanjati (koji se najmanje koriste) a zamjenjivati ih nekim novim ili nekim za koje smatramo da bude bilo potrebe.
Shodno tome, mozete i sami predloziti neki smajli koji bi rado koristili na forumu a mi cemo razmotriti predlog i eventualno odraditi tu zamjenu pri sledecoj izmjeni trenutnih smajlija.
Svjestan sam da ce biti i onih koji bi napisali "koga boli uvo za smajlije" ali takvi mogu i zadrzat' komentare takve vrste. Smajliji nisu obavezni i kome se ne svidjaju, ne mora ih koristit'.
Toliko od mene.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Bookmarks