Quote Originally Posted by Gagarin View Post
Lega si na Veljovića, a radi se o realno o gomili drugih stvari i pozicija. A prije svega principa, jer cijelo vrijeme ide se sa narativom "mi ćemo po zakonu" i onda paneš već na formiranju. Možda se Veljović može tumačiti kao spin, ali neću. Složićeš se da ove stvari nisu baš spinovanje, kako si rekao na prvu loptu. Sekanje kroz državni aparat nije slikanje selfija i intervjui medijima. Od toga sekanja se iskusno izmakao Aleksa. Ima tu masa rudarstva. A ako bih ti pomenuo da bi, po praksi, nije po propisima ali je korisno, svaki propis trebalo da čekira Sekretarijat ili već kako se sad zove za zakonodavstvo, u smislu da je usklađen sa ostalim propisima. A tamo rade neke tete od 50+ godina, za koje je jedan moj frend rekao "najveći profesionalci u Vladi". Da ti ga ne bi obarao Ustavni sud, kada nekome nije u interesu da je takav propis.

Mene samo zanima koliko će svima u novoj većini, kao i simpatizerima trebati da shvate da nisu više opozicija. Koliko će DPS-u trebati da shvati da nije vlast. Ko prvi shvati biće u prednosti.
Pricanje o smjenama nije "padanje na formiranju". Ako pocnu da smjenjuju nezakonito to je "padanje na formiranju". Pregovori o novoj vladi *moraju* da se bave imenovanjima na najvaznije pozicije. Pravice ljudi dovoljo pogresnih koraka, nema potrebe da se greske izmisljaju tamo gdje ih nema.