Quote Originally Posted by zubizareta View Post
Gagarin, prilicno grubo i prilicno tacno, ali isto nako nista novo, nismo svi vjeverice pa ocekujemo da se ujutro probudimo u Bazelu. Do sada su mi jedine molitve i strahovi bili da li cu biti u mogućnosti da im pruzim adekvatno obrazovanje ( gimnazijalka i osnovna škola) i da li će odabrati destinaciju za život koliko toliko blizu Crne Gore. Prekjuče se pojavio tračak, mali, ali kakav takav tračak nade da će moći da žive od svoga rada i znanja u domovini, a da nemaju pojma ko je predsjednik skupstine i koje je nacionalnosti kolega sa posla. Priznaćeš da je to sada utopija, ja imam fore nekih 5-10 godina pusti nas brate malo da mastamo.
Sto se tiče tačaka pogotovu 1, 3 i 4 objašnjenje da niko do sada nije imao problem da vodi finansijske istrage ti je prilično nemušto, a nisam siguran ni da će vrhunski finansijski savjetnici i advokati kako ih ti nazva moći da odbrane pojedine stvari jer su mnogi u svojoj bahatosti izgubili mjeru, uostalom vrijeme će pokazati.
Tovarišu kosmonautu poenta je da gomila ljudi za svoje neuspjehe i probleme krivi državu što bi rekli "država duradi nešto", jer je sve lakše od introspekcije i samokritičnosti.
Meni je jedan inače pametan čovjek objašnjava kako je Milo u krajnjem kriv za kese po drveću. Biće da ih po noći krijući kači i da mu je fetiš, a ne da smo mi prasad.

Ovo je proizvelo očekivanja, a sjećam se 2000 u BG i očekivanja, koja su završena tako što se i nova ekipa napunila, a narod sucked as ussual. Dobra stvar je pomijenjena je vlast, pa će idući put još lakše, a onaj koji dođe praviće manje sranja. Pa opet Beograd i Srbija, đe je zajaha psihotični Vučić i neće silazit prije 2030. Ovdje Vučića vidim u Bečiću koji je pravio spot đe je on drvodelja i pravi totem na koji stavljaju dvije biblije i Kuran i podižu totem. Novi Isus lepti*****. Vidjećeš ako taj zajaše, Mila ćemo od blata pravit. No to je duga priča.

Tako da si u pravu d ne mrčim ljude, svakako će brzo biti vraćeni u realnost, ali neka ih koji mjesec.

Što se djece tiče, za bilo koju specifičniju profesiju, i ako si iole veći kapacitet za nešto, mala ti je Crna Gora. Hebi ga, mali market.

A glede istraga vjeruj dokazivanje finansijkog kriminala je nestvarno težak i zahtjevan posao i samo je pitanje gdje ćeš da kiksaš ili proceduralno ili u mneritumu. Nisu ludi Amerikanci koji tu uredno rade nagodbe i da se plati kazna (masna) i ide doma. Samo se bojim entuzijasta u početku i slikanja za PR i političke poene, a onda kas shit hit the fan, oni koji su slikali neće plaćat odštete.