Tražili ste prijedloge, i ja sam ih naveo. To što gledaš kroz prizmu izbora i politike je druga stvar. Sve ovo gore nabrojano je itekako moguće i lako izvodljvo. Sve se može odraditi, samo ako postoji volja. A volja nije bilo pitanje, već što treba uraditi, da damo prijedloge. Ali dobro, ljepše je pljuvat i kritikovat. Ne samo što je ljepše, nego i lakše.
Izašao sam iz kalupa djelatnosti mog poslodavca. Odlično znam kakve su prilike u CG. Ne bih sad pojašnjavao kako znam, ali na ličnim primjerima znam dosta a preko posla još više. Ne možeš ni da zamislis koliko sam svjestan situacije.
Svakako, ne brinite se, evo vam juče dr Boban Mugoša reče da se mora sačuvati zadravlje ali i ekonomija. Samo još da vidimo ko će to da govori familijama i rodbini preminulih od COVID-19. A da neće niko, to je nebitno. Koji umrli gore dolje nema veze.
Baš kao u malu IDEA prodavnicu juče na komentar jedne bakice od 70 i kusur godina koja kaže prodavačici zašto ne opominjete kupce da nose maske, aludirajući na jednog mangupa istetoviranog od glave do pete od 20 tak godina. I prodavacica, spuštene maske ispod brade, slegnu ramenima a bakica izađe. Mangup se osilio kad je bakica izašla pa veli ada čoče naživjela se. Druga prodavačica dodaje vala jes, no je strah je li ona sledeća i prasnu u smijeh. Zajedno sa mangupom.
A bakica, ko bakica. Nečija je žena, majka i baba. Ali dobro, bitna je ekonomija a to što će je ponijet virus pa njena djeca i unučad malo se isplakat nije strašno. Desilo bi se svakako u nekom trenutku zar ne?
Ali sve to za 3 dana naš narod zaboravi.
I što ću ja kao pojedinac da uradim? Nosiću masku i dalje, ali u neku drugu prodavnicu. Jer ne bih volio da doživim to što je bakica doživjela.

Bookmarks